top of page
Caută

Anul Lunii Roșii

”Simte farul din interiorul tău, receptorul conștiinței trezite și al transmisiunilor Divinului.”


Cum tot a fost luna vedetă în această săptămână, am simțit că este un moment potrivit să vă vorbesc despre arhetipul Lunii Roșii. Am vrut să scriu despre acest arhetip chiar atunci când s-a activat, însă ovserv că acum, după căteva luni sub influența sa, s-au deschis noi porți de înțelegere pentru mine.


În 26 Iulie, am intrat în Anul Lunii Roșii cu tonul 4, conform systemului Dreamspell al lui José Argüelles, care are la bază calendarul Mayaș. Astfel, avem la dispoziție un an de zile pentru a ne conecta cu această energie și prentru a-i integra tematica.


Ce presupune acest arhetip și care sunt temele care sunt scoase pe tapet în această perioadă?Apă, ploaie, curgere…


Luna este asociată cu apa, cu ploaia, energia misterului feminin, cu partea ascunsă și nevăzută a lucrurilor, cu simțirea, curgerea, purificarea, reîntregirea.


Anul acesta învățăm de la apă schimbarea, flow-ul, adaptabilitatea, depășirea provocărilor într-un mod fluid, curgător. Apa ne învață despre puterea sa de penetrare, de modelare care prin stăruință și răbdare își găsește calea de a avansa, de a înainta, de a se uni cu oceanul, cu apele primordiale.

Apa ne învață despre mișcare, schimbare, transformare. Ne amintește că totul este o curgere, nimic nu este static și deci, agățarea noastră de lucruri, oameni, situații care nu ne mai susțin poate deveni chiar toxică.


Detoxifiere, curățare, eliberare


Fiind alcătuiți 70% din apă, este un moment oportun să ne întoarcem privirea înspre corpurile noastre, spre curgerea din interiorul nostru. Cum se simte corpul nostru? Suntem ușori, fluizi sau încărcați și plini de reziduuri? Ce ne reține, ce ne blochează? Este o perioadă minunată pentru curățare, purificare, detoxifiere și tot ce înseamnă lucrul cu apa din noi: sângele, limfa, lacrimile, lichidele digestive.


Emoții


Când vorbim de apă și de curgere vorbim, inevitabil de emoții și de felul în care le trăim. Este o perioadă intensă în care suntem chemați să simțim, să ne conștientizăm emoțiile. Acestea pot fi foarte puternice și chiar intense uneori, însă este important să ne acordăm timp și spațiu pentru a le observa și a le percepe mesajele. Vrem, nu vrem, această intensitate ne cheamă să găsim noi moduri prin care să ne raportăm la aceste trăiri. Ni se cere să ne dezvoltăm capacitatea de a fi observatori a stărilor noastre interioare, a tot ceea ce iese acum la suprafață. Pot fi multe drame, vechi sau chiar ancestrale întrucât apa este conectată cu memoria. Învățăm acum să dăm drumul, să eliberăm aceste emoții, să le lăsăm să curgă prin noi. Ne ajută contactul cu apa, băile, dansul, respirația, orice practică creativă care ne pune în mișcare și care ne amintește că totul se schimbă și trece...


Emoțiile puternice, dramele, crizele, umbrele, obiceiurile preluate și menținute din lipsa conștientizării și a prezenței, toate acestea au capacitatea să fie procesate, eliberate și alchimizate în ceva nou, mult mai aliniat cu cine sunem noi cu adevărat.


Putem simți în această perioadă o intensificare a vocilor interioare negative, critice, care ne autosabotează și ne mențin într-o bulă mică, deconectați de adevărata noastră valoare și este nevoie de multă prezență pentru a nu mai hrăni aceste dialoguri atât de distructive pentru noi.


Ciclicitatea și misterul feminin


Luna Roșie este puternic conectată cu mentruația și ciclul feminin, cu tot ce înseamnă mister și înțelepciune feminină străveche și sacră. Astfel, energia anului ne cheamă spre conexiunea cu această energie feminină, receptivă, blândă care ne crează spațiul pentru ca mai întâi să fim și abia apoi să acționăm în moduri noi și creative.


Pictură: Freydon Rassouli - Harmonic Asscend


Ni se cere să ne înmuiem asperitățile și să revenim în interiorul nostru, să ne reconectăm cu esența, cu Sinele nostru, cu ghidarea noastră interioară.


Astfel, prin simțire și ascultare ne rafinăm contactul cu intuiția, ni se deschid noi percepții și capacități de a vedea ceea ce nu se vede, de a accesa invizibilul, de a devoala, de a revela, de a recepționa ghidarea divină care vine spre noi să ne conducă pașii spre ce avem de împlinit în aici și acum.


Reamintirea de sine și ghidarea divină


Este o perioadă extraordinară de reamintire a esenței noastre divine, de reconectare la aspectele noastre mai înalte, de contemplare și deschidere spre a primi și a ne lăsa hrăniți de viață.


Suntem ghidați prin semne, semnale, simboluri și cu cât învățăm să le acordăm atenție și să le descifrăm limbajul, cu atât ne vom deschide canalele subtile prin care divinul comunică cu noi și ne ghidează. De asemenea, primim foarte multe mesaje prin intermediul viselor care pot deveni din ce în ce mai active și mai lucide. Tot ce ne trezește emoții puternice fie că e vorba de artă, muzică, culori, întâlniri, sincronicități, comunică cu noi. Atenție la semnele pe care viața le trimite spre noi ca să ne ghideze!


Calea feminină


Calea feminină presupune încetinire, interiorizare, receptivitate, capacitatea de a sta cu simțirea, cu unda emoțională, de a o conține și a-i primi mesajul. Femininul, precum apa pătrunde dincolo de ceea ce se vede și culege informații prin această cale subtilă și fluidă spre care se deschide, o cale de a fi în flux cu viața și cu marea mișcare cosmică.


Această cale ne cheamă să ne acordăm timp pentru noi și să ne amintim măreția esenței noastre divine, iar pentru aceasta avem nevoie să dăm la o parte ceea ce nu suntem, vălul uitării care s-a pus peste noi, programele și obiceiurile care ne limitează și care ne împiedică să ființăm cu adevărat. Tot ce este vechi și perimat se cere să fie îndepărtat pentru a face loc noului izvărât din esența noastră divină!


Este momentul să pășim în necunoscut, să accesăm misterul și să descoperim noi moduri creative de a gestiona diversele provocări din viața noastră pentru a reduce din rezistența noastră interioară și a păși în mai multă curgere și fluiditate.


Toate ancorate în viața de zi cu zi


Tonul 4 ne cere să aducem toate aceste aspecte în formă, în viața noastră concretă, să creăm noi structuri care să ne permită acest nou stil de a fi. Acesta este conectat cu timpul și cu alinierea cu marile cicluri naturale. Astfel, este un moment minunat pentrua ne conecta cu legile cosmice și de a trăi în acord cu ele, de a le integra aici pe Pământ prin exemplul propriu care treptat se extinde și la nivel colectiv.


În toată această energie feminină, care poate fi de multe ori învolburată și confuză, este important să ne găsim discernământul și să ne concentrăm pe structurile sănătoase care ne permit să construim și să creștem.


Așadar, până la finalul lunii Iulie, avem ocazia să ne reconectăm cu noi aspecte ale noastre și să dăm drumul la obișnuințele și modurile învechite cu care ne-am obișnuit să funcționăm și care ne estompează adevărata noastră natură! Este momentul pentru nou, pentru dans, pentru curgere, mișcare, schimbare, încetinire, simțire, feminin și reamintire de Sine!


În 6 Noiembrie, împreună cu prietena mea Alina Petrache, susținem primul modul al Sincronarului Maya, în care vom dezvolta aceste arhetipuri și tonuri. Mai multe detalii într-un mesaj viitor.


Cu iubire,

Camelia95 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page