top of page
Caută

Cât de prezent ești în viața ta?


În zilele acestea, mai exact în perioada 21 -26 mai, Soarele a activat Cheia 20 care este caracterizată de Umbra Superficialității, Darul Siguranței de Sine și Siddhi-ul Prezenței.


Dilema sa este conștiența de sine.Cu alte cuvinte cât de conștienți suntem de noi înșine pe parcursul unei zile?


Cât de mult ne dăm voie să simțim, să ne vedem pe noi și viața noastră?


Cât de mult ne dăm voie să fim?
Deși sunt imersată în practica contemplării de ani buni și am ajuns să-i savurez darurile, se pare că mereu există momente în care viața îmi cere să trec dincolo de ceea ce știam sau de ceea ce a devenit o obișnuință și să mă extind spre a integra un nou nivel de a fi.


Pentru mine, aceste zile au fost destul de provocatoare pe toate planurile: fizic, emoțional și mental.


În această perioadă s-a deschis o supapă spre cunoaștere și conștientizări profunde, care și-au cerut spațiul necesar pentru integrare. Acest spațiu s-a și creat printr-o răceală interesantă care m-a cam scos din fluxul productivității clasice, ceea ce mi-a produs o stare destul de mare de disconfort.


Iar pe acest fond interesant, mintea mea a început să vuiască în toate direcțiile și să se agite, încercând și mai mult să înțeleagă, să disece și să găsească o soluție care să mă scoată din starea de agitație și să pună capăt acestei stări de disconfort...


Astfel, am avut ocazia să mă observ și să extrag anumite învățăminte.

Practic, cum mi se întâmplă adesea atunci când îmi doresc să explorez o cheie sau o anumită energie, s-a creat cadrul potrivit pentru a experimenta aceste energii direct pe pielea mea!Contextul astral

Doresc să menționez puțin și contextul astral în care ne aflăm acum. În perioada 2-mai – 1 iunie, Jupiter activează Cheia 25 (Constricție, Acceptare și Iubire Universală), care este Radianța mea. În plus, în această Cheie poposește și Marte între 23-29 mai, întărind această energie și determinându-ne să învățăm să ne consolidăm legătura cu Sinele nostru Divin și cu starea de acceptare.


În plus, Chiron activează în perioada 24 mai – 14 septembrie, Cheia 51 – energia care ne împinge să ne găsim voința și curajul de a păși și de a avansa pe drumul nostru unic, aliniat cu Sinele nostru Divin.


Mai mult, chiar acum când scriu, Luna este și ea în Cheia 51, fix în poziția Lunii mele natale, conturând împreună cu Jupiter și Marte, Canalul 25 – 51, canalul Inițierii, o eneregie puternică ce ne susține procesul de aliniere cu noi înșine, de asumare a unicității noastre și de a ne extinde spre explorarea necunoscutului.


Celelalte canale activate sunt Canalul 23-43, Canalul Geniului sau Ciudatului, care ne îndeamnă să ne simplificăm viața și să găsim un nou nivel de eficiență, Canalul 3 - 60 – Canalul Mutației, care aduce o nouă ordine în viața noastră distrugând vechile structuri printr-o stare de haos care să ne permită reașezarea pe noi structuri mult mai aliniate cu viața.


Mai avem Canalul 20 – 34, Canalul Gândurilor care devin fapte, care ne cheamă să ne ancorăm în starea de Prezență, să ne conectăm cu puterea noastră și să acționăm în acord cu răspunsul vieții din noi și nu cu impulsurile minții noastre!

Așadar, avem parte în aceste zile de muuultă energie de individuală care ne cheamă să ne găsim unicitatea și stilul nostru creativ unic.


Pe cât este de frumoasă și cu potențial de împuternicire, această energie ne aduce și o stare de dezorientare, melancolie și o potențială retragere din lume, până când reușim să ne repoziționăm în noi înține, în individualitatea noastră și să ne conectăm cu imensa forță creativă latentă.


Iată că viața ne servește acum un cocktail intens și revigorat menit să ne trezească și să ne ducă pe un nou nivel de conștiență!


Pentru mine, toate acestea devin și mai puternice prin simplul fapt că Chironul meu natal (unul dintre aspectele rănite din harta noastră) este în Cheia 20, linia 6 , iar activările prezente aduc cu ele și posibilitatea de a descoperi noi valențe ale acestei energi și de a o vindeca.


Cum am experimentat eu toate acestea?


Ei bine, așa cum am spus, cu afectarea fizică prin răceală și o formă ușoară de sinuzită, care automat au generat o stare de slăbiciune generală, de lipsă de energie, de lentoare, lipsă de focus și de capacitate de a mă bucura sincer de viață, bucurie care, în general, mă caracterizează.


Pe acest fond, mintea mea a luat-o razna și am simțit cum începe să se războiască cu starea prezentă, cum și-ar fi dorit orice ca lucrurile să nu fie așa cum sunt, ci să pot să fiu în puterea mea și să funcționez așa cum îmi place mie – energizată și activă!


Cu alte cuvinte, nu prea i-a plăcut ceea ce experimentam, iar dialogurile sale încercau cu disperare să mă scoată din prezent și să încerce să schimbe situația, fapt ce a creat și mai multă oboseală, epuizare și încețoșare.


Deși mie îmi place să stau și să contemplu, se pare că de data aceasta ceva din mine s-a împotrivit, pentru că nu era alegerea mea conștientă... Această situație m-a determinat să las controlul și să mă abandonez vieții... ceva ce înțeleg, de multe ori fac, dar, uneori, nu-mi este foarte confortabil :)).

După o bună perioadă de înghițit găluștile minții, pentru că fie că ne dăm sau nu seama, ea are o mare putere asupra noastră, mi-am dat seama că experimentam din plin Umbra Cheii 20 - Superficialitatea, care împuternicește mintea să turuie și să ne facă să fugim de ceea ce simțim de fapt.


Treptat, am putut să-mi dau seama de acest mecanism inconștient care pusese puternic stăpânire pe mine și să încep să-l observ, întrebându-mă:


Ce anume nu-mi doresc să simt?

Ei bine... multe nu-mi doream să simt.... durerea faptului că mă simțeam scoasă de pe șine, deși multe aspecte din viața mea curg lin în prezent. Nu doream să simt incapacitatea mea de a gestiona situațiile așa cum mi-ar fi plăcut, ca să fie ”ca la carte!”, faptul că mă simțeam dezîmputernicită și că nu reușeam să mă adun, că multe aspecte din casă o luaseră razna, că nu mă mai puteam concentra și câte și mai câte!


Ieri am fost atât de lovită în aripă, încât tot ce am putut să fac a fost să dorm, iarăși ceva ce nu-mi este confortabil să fac ziua, oricât de mult mi-ar cere corpul asta.


În starea de inconștiență și de agitație mintea mă pune să fac diverse chestii care să-mi dea sentimentul că fac ceva pentru a contracara starea pe care o simt: să mă îndop cu tot felul de chesții, să beau cafea, să o frec pe Facebook, o grămadă de activități care, de fapt, mă îndepărtează de la adevăratele nevoi ale corpului meu.

Probabil că recunoști și tu câteva dintre mecanismele minții de distragere care sunt foarte eficiente în a ne scoate din starea de prezență.


Ce am învățat în timp, lucrând cu Cheile Genelor, este că orice umbră are darul său, iar dacă suntem angajați în procesul de a fi acolo și de a observa ce se întâmplă, la un moment dat vine și cadoul!


Iar cadoul se arată atunci când ne dăm voie să facem o pauză, să dormim, sau doar să stăm și să fim cu stările pe care le avem, să respirăm în ele, să aducem ”suflu” proaspăt și un nou nivel de conștientizare abandonându-ne vieții.

Toate acestea transformă experiența și ne îmbogățesc sufletul, întrucât ne aduc tot mai aproape de Ființa noastră, de acel spațiu interior mereu prezent care ne învăluie și ne dizolvă suferința.Blândețea


Ce am mai observat că a funcționat în cazul meu este să încetez să mai fiu atât de dură cu mine și să aduc mai multă deschidere, acceptare și blândețe!


Blândețea aceasta de care avem atât de multă nevoie și pe care ne-o oferim atât de rar! Blândeța de a ne accepta umanitatea noastră, că avem aspecte care ne provoacă suferință și pe care nu le putem transforma mereu pe cat de repede ne-am dori... Blândețea de a ne da voie să fim așa cum suntem fără grade de comparație și etichete legate de perfecțiune... Blândețea de a fi vulnerabili și în procesul de transformare spre a aduce tot mai multă conștiență în viața de zi cu zi.

Hexagrama Cheii 20 are în structura sa trigrama Pământului, componentă a Cheii 2 – Direcția și Divinul feminin, peste care stă frumos așezată trigrama Vântului – componenta Cheii 57 – Intuiția și Blândețea.Iată cum, viața ne șoptește clipă de clipă, să avem încredere în experiențele noastre, să ne deschidem spre ele, să le observăm și să fim cu ele (Darul Siguranței de Sine), dar să nu ne identificăm cu ele, căci ele reprezintă multe voci ale trecutului sau îngrijorări cu privire la viitor.


Acesta este un exercițiu continuu de aducere la Sine, în viața noastră, în corpurile noastre, în durerea noastră pentru că doar așa vom reuși să ne eliberăm din vârtejul amețitor al obiceiurilor noastre inconștiente și să le transformăm, conectându-ne cu Prezența noastră eternă, liberă și plină de iubire, mereu răbdătoare și mereu acolo pentru noi.


La cât mai multă conștiență și viață trăită în prezent!


Cu iubire,

Camelia104 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page