top of page
Caută

Cheia 30 – Prinsoarea/Eliberarea dorinței

Actualizată în: 1 apr. 2022
Recent, Soarele a ieșit din tranzitul Cheii 30 (Umbra: Dorinței, Darul: Lejerității și Siddhi-ul: Beatitudinii), o perioadă care pentru mine a fost foarte intensă și plină de revelații conștiente și mai puțin conștientizate, însă simțite în profunzime.


Uitându-mă acum peste tranzitele perioadei următoare am observat că această activare a Cheii 30 va reveni în perioada 7-9 martie prin tranzitul lui Mercur, 3.03 – 5.04 prin tranzitul lui Venus, 8-14.04 prin tranzitul lui Marte, 5.05 – 5.07 prin tranzitul lui Saturn care va și retrograda în această cheie, urmând să se întoarcă între 20 ianuarie și 8 martie 2023.


Așadar ne așteaptă un an în care vom avea de explorat această temă a dorinței și a modului în care ne atinge pe fiecare în parte.


În Cheile Genelor, împreună cu Cheia 13 care va fi și ea activă destul de mult în acest an, formează Inelul Purificării și setează un cadru în care suntem invitați să învățăm din lecțiile trecutului, să-i descoperim secretele, pentru a putea să trăim cât mai conștienți momentul prezent (Cheia 13) și să ne eliberăm de toată intensitatea, tumultul și atașamentele generate de focul dorințelor noastre.


În cartea sa – Sigiliile Sacre, Richard Rudd descrie Cheia 30 astfel:


”Lucrul cu Cheia 30 este un proces interior foarte intim. Lucrul cu Umbra Dorinței te va purta în niște zone foarte interesante ale conștiinței. Dorințele noastre se transformă în mod natural în acord cu anotimpurile vieții noastre. Astfel, vei avea nevoie să-ți examinezi profund pornirile și dorințele zilnice fără nicio judecată de sine. Lucrul cel mai important este să observi ce forțe te conduc și modul în care aceste forțe te duc mai apoi spre noi cicluri de foame și dorință.

[…]

Fiecare dorință pe care o ai poate fi redusă în esență la o singură dorință – aceea de a-ți cunoaște adevărata ta natură. Atunci când reușești să urmezi această revelație în viața ta, toate dorințele tale încep să servească un șingur scop – acela de a-ți purifica natura ta interioară pentru a-ți putea permite să exerimentezi frecvențele mai înalte ale Sinelui tău Superior.”


În I Ching, hexagrama Cheii 30 este formată din două trigrame de foc și se numește Focul Stăruitor.


Conform lui Annick de Souzenelle, focul reprezintă ”suflarea Cuvântului Creator, Suflarea Numelui ce se împrăștie în planul corporal, intrând în combinația energetică a fiecăruia dintre organe.” El face astfel conexiunea dintre Increat și Creat, dintre nevăut și Văzut.


Este interesant de observat cum Roata I Ching conține la început de an, 8 chei care au la bază această trigramă a focului. Astfel suntem invitați să pășim într-un profund proces de purificare, de ”ardere interioară” astfel încât să ajungem la esența noastră, la Spiritul nostru real. Iar pentru aceasta, intensitatea dorințelor noastre are nevoie să fie stăvilită.


Adesea, această prinsoare în mrejele dorinței aduce cu sine neliniște, așteptări și foarte mult tumult interior. Este ca și când o forță mai vastă decât noi pune stăpânire asupra noastră.

Când suntem în vâltoarea ei, ne pierdem claritatea emoțională ceea ce are un efect de încețoșare și la nivelul minții noastre. Nu degeaba, în budism dorințele noastre sunt văzute ca niște aspecte care au nevoie să fie transcense.


Orice dorință care pune stăpânire pe noi ne consumă mai repede sau mai târziu, dacă nu reușim să nu ne identificăm cu ea și să devenim martori ai proceselor emoționale pe care aceasta le inițiază în interiorul nostru.


Este foarte multă energie implicată, o energie care efectiv are capacitatea să ne pârjolească pe dinăuntru.


Tot ce putem face în aceste momente inflamate când avem senzația că viața noastră întreagă depinde de împlinirea acelei dorințe este să învățăm să facem un pas în spate cu conștiența noastră și să evităm să decidem sub vraja focului dorinței.


E nevoie de timp și de spațiu pentru ca această undă emoțională să se tempereze și noi să ajungem la claritate cu privire la acțiunile potrivite pentru noi în acel moment.


Învățând să ne dăm acest spațiu de explorare și de observare interioară, începem să vedem diverse nuanțe ale dorințelor noastre. De la obsesie și nerăbdare, la nemișcare și pierderea vioiciunii de a trăi, toată paleta este acoperită, însă niciuna dintre aceste extreme nu reprezintă adevărul. Acesta este ascuns în flăcări și are nevoie să fie descoperit prin alchimia noastră interioară, prin temperarea focului cu profunzimea înțelepciunii apei.

Aședar, nu ne grăbim. Atât gândurile și stările imperioase, cât și cele care ne fură scânteia vieții nu reprezintă adevărul nostru, ci doar o invitație de a învăța să fim prezenți cu procesele noastre interioare și să ne dezvoltăm capacitatea noastră de detectivi pentru a găsi firul care ne duce spre următoarea experiență aliniată cu interiorul nostru, cea care este menită să ne ducă spre progres.


Dacă, totuși, am mai auzit acest îndemn de ”a nu decide în focul pasiunii”, ceea ce am trăit eu în aceste zile a fost taman la polul opus al spectrului, și anume o totală deconectare de la orice scânteie și foc interior, experiență care mi-a dat ocazia să mă confrunt cu o întreagă paletă de gânduri gri care s-au abătut asupra mea, un dialog sec și plin de auto-judecăți.


Prin poziția sa în diagrama corpului, Cheia 30 este conectată cu Cheia 18 (Judecată, Integritate, Perfecțiune) ceea ce ne arată că acest tăvălug de dorințe, sau lipsa simțirii unei noi trăiri care să aprindă flacăra anticipării în noi, pot să stârnească numeroase critici și judecăți de sine. Este ca și când, în acest spațiu de ne-simțire, ai impresia că nu se va mai întâmpla nimic interesant, nimic care să-ți schimbe starea pe care o traversezi și care pare a fi veșnică.


În plus, așa cum am văzut deja, prin conexiunea sa cu Cheia 13, Dorința este interconectată cu Disonanța, care ne perturbă capacitatea noastră de a asculta prin inducerea unui șir de discursuri negative și pesimiste, care nu ne oferă nicio șansă pentru viitor. În acest tumult interior, tot ceea ce putem auzi sunt poveștile de auto-sabotare pe cere le-am dezvoltat și internalizat de-a lungul timpului, povești care ne taie aripire și orice elan de a privi cu încredere înainte.


Cu toate acestea, timpul trece și starea se schimbă, iar odată cu ea se transformă și frecvența gândurilor care-ți traversează ființa... Nu e nevoie să te grăbești din calea dorinței... invit-o la tine, fă-i loc... las-o să-ți vorbească, ascultă-i povestea și dă-i voie să-și depene firul...


De asemenea, Cheia 30 este conectată și cu Cheia 41 (Fantezie, Anticipare, Emanație) și prin aceasta cu energia viselor, formând împreună Canalul Recunoașterii – un design al energiei focalizate.

Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit în perioada aceasta într-un podcast al lui Marie Forleo și Mel Robbins a fost faptul că ”ne naștem cu visele noastre, nu le inventăm noi neapărat.” Acest lucru a declanșat o schimbare de percepție foarte profundă care a adus cu sine o stare de relaxare, de bucurie și de încredere.


Astfel, am realizat că atunci când avem suficientă răbdare și ne oferim spațiu pentru experimentarea trăirilor fără a lua decizii, atât foamea și presiunea fanteziilor noastre, cât și lipsa oricărei dorințe, încep treptat să se disipeze și să facă loc unei oaze de claritate care ne arătă care este acel vis și acea dorință care sunt susținute de viață a fi cu adevărat trăite în momentul respectiv.


Accesăm astfel Darul Lejerității care ne învață să ne triem dorințele și să o alegem pe aceea menită să ne dea aripi și să aprindă lumina interioară în noi, purtându-ne în următorul capitol al existenței noastre.


În spatele acestui foc mistuitor se ascunde acel vis care a fost plantat de Spiritul nostru și care ne cheamă spre noi aventuri și spre descoperirea de noi orizonturi.


Aceste vise au o forță fantastică și sunt cele menite să le acordăm atenție, energie și să fie urmate. Iar aceste vise coboară din lumea nevăzută transformându-se în dorințele care aduc experiențe cu sens care ne îmbogățesc pe toate planurile și ne fac să creștem ca oameni.


Conectarea cu ele ne crează un sentiment de calm și de anticipare exaltată care ne mențin deschiși și curioși față de ceea ce urmează. Aceste impulsuri ale vieții sunt cele care ne mișcă mai departe în experiența noastră umană și cele care ne colorează peisajul interior adăugând savoare vieții.


Astfel, dorința nu mai este o forță cu care să ne luptăm și de care să ne ferim, ci un afent al sorții, un motor perpetuu al vieții, menit să ne facă viața mult mai bogată și mai profundă!


Care sunt dorințele tale cele mai intime?

Ce foc arde în interiorul tău?

Care sunt atașamentele care au nevoie să fie eliberate?

Care este cărarea care se arată acum în calea ta?


Ascultă cu atenție și răbdare și alege visele care s-au copt și pentru care a venit timpul să fie experimentate!

81 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page