Iată-ne aflați la finalul Ciclului Dragonului care a debutat în 3 februarie și care s-a încheiat ieri, 15 februarie. Acestă serie de 13 zile a deschis noul ciclu de 260 de zile conform calendarului Mayaș, varianta Dreamspell dezvoltată de José Argüelles.
Acest calendar urmărește trecerea timpului prin intermediul a 20 de arhetipuri care se exprimă prin intermediul a 13 tonuri. Astfel, avem aici o frecvență de 13:20 care ne conectează cu o curgere armonioasă a timpului, mai aproape de armonia naturii. În acest cadru, timpul înseamnă artă și cu cât suntem mai ocupați, cu atât creem mai multă frumusețe.
Arhetipul Dragonului este conectat cu Mama Cosmică, cea care dă naștere și din care toate aspectele devin vizibile. Din acest spațiu, din aceste ape primordiale totul se naște și își începe călătoria pe Pământ.
Dragonul este asociat cu principiul Divinului Feminin, principiul fecundității și al emergenței. Aici ne conectăm direct cu Sursa vieții, cu capacitatea noastră de a ne lăsa hrăniți de viață. Acest ciclu vine să ne chestioneze relația noastră cu Sursa, cu Mama Divină.
Astfel, au putut să apară întrebări legate de:
Cât de conectat ești cu viața?
Cât de mult îți dai voie să curgi cu ea?
Poți să fii relaxat și să primești darurile vieții?
Simți oare cum viața este aici pentru tine și că te susține?
Îți dai voie să primești?
Astfel, la începutul fiecărui ciclu amplu de 260 de zile, avem ocazia să ne reconectăm cu această energie hrănitoare și să ne reevaluăm relația noastră cu Mama Cosmică, cu capacitatea noastră de a ne deschide să-i primim darurile.
La un nivel mai aproape de viața noastră de zi cu zi am putea spune chiar că această perioadă vine să ne facă să reevaluăm relația pe care o avem cu mama noastră, cu felul în care ea a știut să fie prezentă, să ne fie alături și să ne susțină în procesele noastre de creștere și dezvoltare.
Este posibil ca o relație mai puțin conectată, deschisă și fluidă cu mama noastră să fi creat și un sentiment de separare și de izolare față de Sursa Vieții, de energia aceasta infinită care este aici pentru noi și care are darul de a ne hrăni, indiferent de calitatea relațiilor noastre personale cu mama noastră.
Mamele noastre au făcut ceea ce au știut și, de cele mai multe ori, au transmis mai departe tiparele pe care le-au primit și ele pe linie transgenerațională. Astfel, din aproape în aproape, cuprinși de grijile vieții am uitat ceea ce înseamnă să primim mângâierea blândă și caldă a vieții. Am uitat ce înseamnă să fim susținuți pe calea noastră doar pentru că suntem și pentru că merităm asta. Am uitat ce înseamnă să fim vii și uniți cu Sursa Vieții, cu Mama Divină.
Pictura: Freydoon Rassouli - Pasiunea Mamei Divine Roșii - din setul de carduri oracol Rumi, de Alana Fairchild
Iar astfel, uitând de această conexiune esențială, ne-am separat de viață și am considerat că totul ține de noi, de luptele noastre pentru a ne atinge scopul și a ne croi un drum în viață. Doar că această cale este plină de suferință, separare și durere.
Ajunge să privim ochii și zâmbetul unui bebeluș în brațele calde și susținătoare ale mamei sale pentru a vedea gradul de deconectare la care am ajuns noi ca adulți, pentru a vedea gradul de constricție și de separare pe care l-am acceptat ca fiind normal în viața noastră matură.
Privind acest tablou, putem simți visceral că ceva esențial lipsește – acea amintire a faptului că indiferent de relația pe care noi am avut-o cu mamele noastre, avem o mamă mai mare care se numește Viață. O mamă care abia așteaptă să-și întindă brațele spre noi și să ne facă să ne simțim în siguranță, susținuți și hrăniți.
Această Mamă Cosmică vine să ne amintească faptul că merităm să-i primim binecuvântările și că merităm să simțim că ea este mereu acolo pentru noi.
Întrebarea este dacă noi ne dăm voie să-i primim darurile.
Ne lăsăm hrăniți de ea?
Avem încredere că viața ne susține?
Reușim să ne amintim că există ceva infinit mai mare și mai amplu decât noi care este acolo pentru noi?
Pentru a reuși să primim această susținere și să simțim cu adevărat că nu suntem singuri avem nevoie să ne deschidem spre viață și să devenim receptivi. Aceasta presupune să lăsăm deoparte îndoielile noastre legate de faptul că nu merităm și să avem încredere că viața ne aduce ce avem nevoie la momentul potrivit.
La nivelul umbrei, se manifestă neîncrederea în viață și în ceilalți, separarea de susținerea vieții și sentimentul de lipsă de valoare și de merit.
Persoanele care au acest arhetip puternic activat în harta lor ar putea considera la un nivel subconștient că ”Nu merită să primească.” Drept urmare se transformă ei înșiși în mama răniților și duc la extrem acea capacitate de a da, în detrimentul celei de a primi.
Arhetipul Dragonului Roșu ne îndeamnă să ne conectăm cu principiul feminin din ființa noastră și să ne deschidem spre receptivitate, primind astfel darurile vieții și reamintindu-ne ce înseamnă să avem din nou încredere în susținerea tainică a vieții.
Dragonul Roșu ne amintește să exersăm iubirea de sine și să găsim echilibrul între a da și a primi. Pentru a putea oferi celorlalți este sănătos și realmente un act de iubire să ne oferim nouă mai întâi, ceea ce ne permite și să ne manifestăm altruismul față de ceilalți.
Prin urmare, acest ciclu ne-a adus în atenție aceste teme și ne oferă posibilitatea unei renașteri la nivel de încredere și iubire de sine care să ne facă să primim iubirea Mamei Cosmice și să ne continuăm călătoria cu pieptul sus, simțind cum viața ne susține și ne ghidează pașii.
Următorul ciclu care începe chiar azi este Magul Alb – cel care ne învață alinierea cu voința divină și cu creația manifestată de la nivelul inimii.
”Iubirea doar există, iar pentru că iubirea nu este nici oferită și nici luată, ci mai degrabă descoperită și permisă, tu ești o parte naturală a circulării acestei energii.” Oracolul Maya, Ariel Spilbury & Michael Bryner
Pentru cei care doriți să explorați mai multe despre sistemul Maya Dreamspell vă invităm la cursul Inițiere în Sincronarul Maya din data de 18.02.2023.
Pentru mai multe informații și înscriere, apăsați butonul de mai jos.
Cu iubire,
Camelia
Opmerkingen