top of page
Caută

Cheia 19 - Sensibilitate la nevoi


Pe 2 februarie a fost ultima zi a tranzitului Soarelui prin Cheia 19, care s-a desfășurat între 27 ianuarie – 2 februarie și care ne-a adus în atenție Umbra: Co-depedendenței, Darul: Sensibilității și Siddhi-ul: Sacrificiului. În paralel, Pământul a activat Cheia 33 care a pendulat de la Umbra: Uitării la Siddhi-ul: Revelației, prin Darul: Centrării.


Pentru cunoscătorii de Human Design, această Cheie se află în centrul Rădăcină și reprezintă presiunea de a ne împlini nevoile noastre de bază, în primă fază, însă ele se extind și spre alte sfere.


Reținem că ea codifică energia Nevoii și a ceea ce ne este necesar. Cheia 19 reprezintă combustibilul care ne face sensibili la nevoile noastre, la nevoile celorlalți și la energia mediului înconjurător. Este o cheie tribală care îi caută, flirtează cu ceilalți pentru a-i găsi pe cei care pot să-i îndeplinească nevoile. Aceștia se regăsesc în Cheia 49 – cheia principiilor care spune: ”te ajut și te susțin atâta timp cât respecți principiile mele, altfel NU.”


Cheia 19 face parte din energiile tribale și aici este sediul dorinței de a ne găsi un partener care să ne susțină și cu care să întemeiem o familie. Atâta timp cât principiile sunt respectate, relația poate funcționa, altfel se ajunge la separare și divorț.


Așadar, am resimțit în aceste zile o presiune intensă spre a ne deschide simțurile pentru a identifica nevoile noastre reale, profunde, cele care se mențin și care se cer împlinite.


De asemenea, această Cheie face parte din Inelul de codoni ai Gaiei (61, 60, 19) și exprimă natura senzitivă a planetei noastre. Antenuțele care captează câmpurile de informație și care ne țin pe toți interconectați la întreg.


Acest cod este foarte important, întrucât urmează să sufere o mutație în viitorul apropiat, ceea ce va schimba modul prin care vom percepe și ne vom trăi viețile și relațiile, împreună.


Cheia vine la pachet cu o sensibilitate crescută față de aspectele care se văd, și mai ales, cele care nu se văd. Cei care au această activare sau care sunt conectați cu ea, au capacitatea de a lucra foarte bine cu grupuri de oameni, tocmai pentru că sunt în contact cu nevoile acestora.


Pe frecvența de umbră avem de-a face cu co-dependența – acea energie care ne ține legați unii de alții, nu din faptul că ne este benefic, ci pentru a ne împlini niște nevoi pe care nu suntem în stare să ni le satisfacem singuri. Putem să experimentăm această dinamică în orice relație în care ne punem pe o treaptă inferioară celuilalt și ne cedăm, conștient sau nu, puterea – în relația de căsătorie, prietenie, șef-angajat, relația cu Statul, cu organele de decizie, sau chiar cu Dumnezeu.


În orice context în care ne împinge nevoia și nu există o relație de echilibru, de reciprocitate, în care nu ne recunoaștem valoarea, ajungem să ne blocăm în lanțul co-dependenței. Cheia 19 caută resursele de care are nevoie pentru a supraviețui și are un simț aparte pentru a-i găsi pe cei care le dețin. Importantă este energia prin care are loc accesul la aceste resurse.


Co-depdendența ne ține mici, subjugați și incapabili să ne vedem cu adevărat, anulând în timp orice idee despre esența noastră și despre darurile noastre reale. Co-depdendența ne suge de energie și crează relații dezavantajoase, în care doar o parte câștigă sau, de multe ori, niciuna.


Este un moment minunat să ne întrebăm dacă suntem în relația potrivită, dacă acordurile pe care le-am încheiat sunt sustenabile, dacă ne simțim hrăniți de învoiala pe care am făcut-o. Un dezechilibru mic la început, duce în timp la crearea unui cerc vicios în timp din care cu greu mai ieșim.

Darul sensitivității ne aduce capacitatea de a simți într-un mod foarte subtil energia și, astfel, ne permite să identificăm care sunt nevoile noastre reale, ce anume este cu adevărat important pentru noi, ce este fundamental să fie împlinit în viețile noastre pentru ca noi să fim bine.


Acest nivel vine cu mai multe nuanțe. Pe de-o parte energia darului ne face să dorim să ieșim din relațiile de co-depdendență și să ne regăsim independența, capacitatea de a fi autonomi, de a ne descurca pe cont propriu.


Cu toate acestea, hexagrama 19, în I Ching, poartă numele de Apropierea, iar energia ei ne cheamă să ne ducem spre ceilalți, să formăm relații cu ceilalți. Ea caută și are o nevoie profundă de atingere, de îmbrățișare, de prezența celorlalți.


De accea, la un nivel vibrațional și mai înalt, independența se transformă în interdependența – acea relație în care reușim să ne unim și să sacrificăm nevoile noastre individuale pentru binele relației, pentru ca aceasta să se dezvolte.


Acest Sacrificiu, care este Siddhi-ul Cheii 19, nu vine dintr-o poziție de victimizare, ci dintr-o poziție de sensibilitate profundă care a dus la conștientizarea faptului că nu suntem separați. Noi suntem în permanență uniți printr-un câmp subtil care ne influențează în permanență și care, la nivele de frecvență superioare, caută împlinirea întregului, prin împlinirea fiecărei părți în parte.


Aici suntem capabili să ne lăsăm ego-urile la o parte și să funcționăm unitar, înțelegând că suntem parte a unui organism mult mai vast – Gaia – iar dacă ei nu îi este bine, nici nouă nu ne este bine, iar dacă noi înflorim armonios și planeta înflorește.

Suntem precum celulele din organismul nostru. Fiecare celulă are nevoie să fie sănătoasă pentru a forma un organism sănătos.


Din această perspectivă, ne poziționăm altfel față de nevoile noastre și nu mai dorim cu orice preț să le împlinim, în detrimentul celorlalți. Aici înțelegem, că dacă te rănesc pe tine, de fapt, mă rănesc și pe mine și, astfel, sunt dispus să-mi ”sacrific” nevoile și pretențiile, pentru un bine și mai mare.


Cheia 19 este și o cheie mistică, fiind sursa tuturor religiilor. Prin ea reușim să ne conectăm cu toate regnurile și cu alte lumi, atât cele văzute cât și cele nevăzute. Deschizându-ne prin acest dar avem ocazia să simțim - atât suferința, cât și bucuria și plăcerea, ceea ce ne încântă. Putem să simțim oamenii, să ne selectăm aliații și partenerii de drum.


Aici se găsește o mare cantitate de magie care derivă din faptul că putem pătrunde și colabora cu ființele din aceste lumi invizibile. De asemenea, cei care au acest cod pot să-și descopere abilități de vindecare, prin intermediul atingerii.


Cheia 19 este răspunzătoare de pilozitatea corporală și de sănătatea pielii. La vechile culturi, părul era văzut ca niște antenuțe receptoare cere culegeau informații din câmpuri având capacitatea de a decodifica foarte multe informații preluate din mediu.


Și pielea pentru a fi sănătoasă și radioasă are o mare nevoie de contact, de atingere, de a fi mângâiată. În cadrul unui experiment din anii ’40, făcut pe bebeluși, s-a observat faptul că situația celor care li se îndeplineau doar nevoile de bază, mâncare, somn, igienă, dar care nu erau ținuți în brațe și nu primeau afecțiune, s-a înrăutățit în scurt timp, ajungând până la deces.


Iată cât de mare este valoarea atingerii și a contactului cu alți oameni!


Suntem ființe sociale, iar nevoia de contact, de atingere și de schimb cu ceilalți este adânc sădită în interiorul nostru. Și sunt convinsă că resimțim din plin această nevoie de conectare mai ales în aceste vremuri, în care atingerea și îmbrățișarea au devenit un lux. Doar contactul virtual nu este suficient, deși ne ajută și acela.


Avem nevoia de apartenență, de împărtășire, de a fi împreună cu ceilalți și de a ne simți bine împreună. Avem nevoie și suntem construiți să fim în contact unii cu ceilalți, să facem schimburi care să fie echilibrate și reciproc avantajoase pentru a ne dezvolta și a crește împreună într-un mod sănătos!


Haideți să ne permitem să simțim: ce avem nevoie cu adevărat? Cu cine? Când?


Gânduri luminoase!

Cu căldură,

Camelia

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page