top of page
Caută

Cheia 38 - Eu pentru ce mă lupt?

La mulți ani, oameni frumoși!


Fie ca acest an să ne aducă mai multă centrare, conștiență și puterea de a ne urma propria cale!


A venit și anul 2023, care a început, la fel ca fiecare an, cu Soarele în Cheia 38, al cărei dans fluctuează între Umbra Zbuciumului, Darul Perseverenței și Siddhi-ul Onoarei. Tranzitul său prin această poartă a început în data de 31 decembrie și se încheie azi, 5 ianuarie 2023.


Ce ne aduce fiecare început de an este energia Luptei, iar dacă nu suntem suficient de prezenți și de atenți, riscăm să ne angajăm energia în lupte care nu sunt ale noastre.

Provenind din această energie, rezoluțiile și marile obiective pe care ne-am obișnuit să le setăm la fiecare început de an, riscă să devină motive suplimentare de luptă și de acțiune agresivă.


Ca un mic secret, conform sistemului Human Design, care are la bază cunoașterea vechiului I Ching chinzesc, noul an începe în data de 22 Ianuarie, odată cu intrarea Soarelui în Poarta 41 – cea care reprezintă codonul Start. Acesta este momentul în care viața demarează noul ciclu pe care urmează să-l experimentăm, fiecare în modul său specific.Zbucium, zbucium și iar... zbucium...


Revenind la Cheia 38, în sistemul Cheile Genelor ea este asociată cu energia Zbuciumului.

Cu toții cred că cunoaștem deja această energie, nu tocmai plăcută. Ea reprezintă energia luptătorului care, la nivelul umbrei se luptă cu tot ceea ce-i iese în cale. Uneori este în stare să se lupte cu oricine, din orice motiv, doar de dragul luptei.


Această Cheie este situată în Centrul Rădăcinii din diagrama corpului din Human Design și funcționează sub forma unui combustibil. Când această energie se activează ea se simte ca o doză de energie adrenergică, de presiune pe care viața ne-o oferă pentru a ne mișca și a face ceva cu ea. La acest nivel, energia nu este deloc conștientă și nu știe cum ar putea să fie folosită.


Din acest motiv, este foarte ușor să te ia ”flama” și să te activezi până în punctul unei răfuieli pasionale.


În I Ching-ul chinezesc, hexagrama 38 este numită Opoziție și este alcătuită din trigrama lacului care se află sub trigrama focului.


Acest foc care o stârnește poate să evolueze foarte repede de la o scânteie la un foc de nestăvilit care pur și simplu te aprinde și te face de neoprit. Cumva, seamănă cu monstrul Te Ka din desenele Moana. 😊


Imagine: Te Ka - Moana

Ceea ce-i aduce conștiența este pauza care-i permite să se conecteze cu corpul și cu scopul pentru care se luptă.


Pentru ce mă lupt?


Merită?


Mă înnobilează cu ceva această luptă?


Îmi conferă un scop?


Simt că este valoros motivul pentru care lupt?


Toate acestea au nevoie să-și găsească răspunsul prin filtrul intuiției, în momentul prezent.

Această Cheie este făcută să fie surdă și să rămână angajată în propria sa luptă. Astfel, dacă este o luptă nepotrivită, observăm foarte repede cum ea nu duce nicăieri și că ne lasă fără energie. Zbuciumul prelungit ne consumă și ne subminează sănătatea.


În societatea noastră, în multe locuri în care ne uităm putem să observăm energia zbuciumului în acțiune. Majoritatea oamenilor se luptă să supraviețuiască, să o ducă de la o lună la alta, să-și facă treaba, să aibă o familie, etc. Din această energie până și creșterea copiilor a devenit o luptă... extenuantă. Iar dacă nu sunt la nivelul supraviețuirii, ei se luptă să-și îndeplinească obiectivele, să dobândească o anumită sumă de bani în x luni, să se facă remarcați, să aibă dreptate, să se facă auziți, să devină vizibili... Și câte și mai câte lupte...


Ne luptăm împotriva virusurilor, a bacterieiilor, a bolilor care ne năpădesc, a încălzirii globale, a cotropitorilor, a inflației, a crizei, a corupției, a analfabetismului, a sărăciei... etc... Din această energie pare că totul ni se opune. Pare că întreaga viața este pentru a ne lupta, pentru a răzbate, pentru a ajunge și noi la liman, la lumină...


Cuvintele dor...


Până și discuțiile au ajuns adevărate terenuri de luptă în care folosim cuvintele pe post de arme.


Atenție! Cuvintele sunt energie și ele dor. Cuvintele brutale, agresive ne pot leza foarte profund. Nu vom sângera ca și cum am fi fost tăiați de o sabie, însă, în interiorul nostru aceste cuvinte pot declanșa răni care să supureze pentru muuult timp...


Pauza de împământare


Ne-am obișnuit atât de mult să ne luptăm încât am uitat ce înseamnă să trăim fără luptă. Am uitat ce înseamnă să ne oprim, să ne relaxăm și să ne conectăm cu viața. Am uitat ce înseamnă să ne conectăm și să ne ancorăm în viață. Să ne trimitem rădăcinile energetice în Pământ și să ne lăsăm hrăniți. Să stăm în această stare și să savurăm prezența. Să lăsăm focul să se domolească, să ajungem să obținem conștiența.


Pentru ce mă lupt?


Oare se poate și altfel?


Oare există o altă cale?

Atunci când ne dăm voie să ne oprim putem să ne deschidem să ascultăm. Să auzim adevărata șoaptă a vieții – acea care ne cheamă să ne ridicăm și să mergem pe drumul nostru. Să ne regăsim puterile și să mergem înainte. Această șoaptă se manifestă deseori sub forma unei inuiții fine, subtile, pe care putem să o auzim doar dintr-o stare de liniște interioară. Când ”lacul” nostru interior este calm putem să observăm ”focul” – dorința pentru care merită cu adevărat să ne mobilizăm într-un mod înțelept și fără consum inutil de resurse.


Darurile Perseverenței


Din acest spațiu, lupta devine Perseverență și ne conferă capacitatea de a ne confrunta cu obstacolele pe care le întâlnim în calea noastră. Astfel, fiecare confruntare ne face mai puternici. Fiecare obstacol depășit ne face să ne descoperim noi abilități și să mai spargem niște mituri. La început, această luptă s-ar putea să pară că nu duce nicăieri, însă, prin perseverență, vom avea surpriza de a fi făcut un salt și de a fi depășit obstacolul inițial. Ceea ce înainte ni se părea un prag care ne înfricoșa și pe care-l percepeam a fi de netrecut acum devine un simplu pas în calea noastră.


Având această Cheie în Sfera Culturii mele, am ajuns să fiu recunoscătoare ”greutăților” pe care le-am întâlnit în cale. Fiecare experiență dificilă m-a crescut și m-a împuternicit. Au ajuns chiar să-mi placă! 😊


De-a lungul timpului am experimentat această energie în fel și chip. Am simțit din plin zbuciumul pentru supraviețuire și am simțit și aroma dulce a avansării pe calea mea, o avansare constructivă.


Lecții și Înțelepciune


Am învățat în timp că nu este nevoie să mă zbat, să mă lupt cu viața, ci să mă aliniez cu mine și cu ea. Am învățat că viața nu trebuie să fie ”grea” și plină de dificultăți, ci că ea poate fi o aventură interesantă în necunoscut cu probe inițiatice care sunt menite să mă construiască și să mă facă să mă descopăr la un alt nivel.


Am învățat în timp că viața nu este ”grea” sau ”ușoară”, ci că ea este așa cum o percepem. În fiecare moment putem să ne punem cenușă în cap și să ne plângem de situația noastră, sau putem să ne centrăm, să revenim la noi și să o întâmpinăm cu demnitate și Onoare.Am învățat în timp că temerile și mintea noastră pot să denatureze realitatea și să ne facă să o vedem mai nasoală și mai complicată decât este. Cu toate acestea, orice problemă are o soluție, însă doar o stare de liniște și de așezare ne va face să o vedem cu adevărat.


Am învățat că este foare ușor să te zbați, să te lupți și să-ți împrăștii energia peste tot, însă este important să alegem felul și scopul spre care ne direcționăm acesstă energie imensă.

Lacul din Hexagrama Cheii 38 ne amințește că viața trebuie să merite, scopul pentru care ne luptăm trebuie să aibă valoare pentru noi și să-ne aducă bucurie.


Sunt atâtea aspecte ale vieții pentru care merită să lupți și să fii acolo prezent, până la rezolvare și, totuși, atât de ușor risipim această energie în ”lupte” neînsemnate și care, în final, nici măcar nu contează.


Du-te pe Calea TA


Cheia 38 reprezintă o energie individuală și astfel, lupta corectă, este foarte subiectivă.

Fiecare trebuie să-și știe lupta, fiecare are o cale de descoperit, iar pe drumul acesta mergi singur. Este lupta Ta, este călătoria ta! Este reușita Ta, care poate să aibă valoare și pentru ceilalți. Ea poate să-i inspire și să-i mobilizeze. Poate să-i scoată din amorțeală, să-i scuture și să-i îndemnde să trăiască cu sens, să-și trăiască viața lor, o viață care să merite!


Imagine: 100 Eyes din filmul Marco Polo

Frumusețea acestei Chei este că ea ne învață că nu totul trebuie să fie greoi, acțiunea susținută poate să ducă la ușurință, efortul poate duce la curgere.


Iar pentru aceasta este nevoie ca mai întâi să ne oprim, să ne adunăm forțele, să ne temperăm focul interior și să acționăm susținut și cu discernământ.


Așadar, pentru ce merită să te lupți?


Avem ocazia acum să aducem o schimbare și să transformăm motivele luptelor noastre. Avem ocazia acum să schimbăm energia zbuciumului nostru și să ancorăm Onoarea, să ancorăm Iubirea, să ancorăm Lumina.


Lupta ta este de fapt drumul tău. Fă ca în urma ta să crească flori și să răsară Soarele!


Nu te lupta doar ca să te lupți, folosește această energie cu inteligență, angajează-te pe calea potrivită unde simți că merită.


Alege cu conștiență și înțelepciune!


Cu iubire,

Camelia

154 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page