top of page
Caută

Cheia 5 – Urmează-ți ritmul natural


De câteva zile mă tot cheamă acest articol și iaca, tot nu-și găsea timpul potrivit să se arate în formă. Întrucât această energie ne vorbește despre așteptare și răbdare, se pare că am primit o minunată lecție de încredere și relaxare, cumva să înțeleg că totul este în grafic! 🙂


În perioada 4 – 9 decembrie, Soarele a tranzitat Cheia 5, care ne vorbește de dansul de la Umbra Nerăbdării la Siddhi-ul Atemporalității, prin calea Răbdării. În același timp, Pământul a activat Cheia 35 (Foame, Aventură, Nemărginire).


Pentru mine, această cheie este cu totul și cu totul specială, întrucât este cea care-mi crează definița în harta de Human Design și cea care mă ghidează pe calea onorării Strategiei și a Autorității mele (voi mai scrie despre acest subiect).


Această Cheie este cea care, împreună cu Cheia 15, formează canalul Ritmului, care, la rândul său, îmi imprimă un anumit fel de a funcționa și de a lua decizii autentice și aliniate cu mine. Întrucât este o energie atât de profund întipărită în mine, cu siguranță, voi mai vorbi despre ea. 🙂


Deci, această cheie este de o importanță colosală pentru mine, mai ales că o am colorată cu roșu și, prin urmare, inconștientă. Adică ea funcționează de la sine, rămâne doar să o observ și să o urmez, fără a interfera cu procesele mele mentale.


Ce m-a învățat această Cheie și acest canal, de care nu pot să o separ este:


”Cami, urmează-ți ritmul și ai încredere în el!”


Pictura: Surrender to Flow - Freydon Rassouli


O privire mai de aproape


În cartea sa Cheile Genelor, referindu-se la acest arhetip, Richard Rudd spune: ”Conținând toate codurile și tiparele vieții, a 5-a Cheie reprezintă marea bibliotecă digitală a conștiinței în formă.”


Este de menționat faptul că această Cheie, împreună cu canalul Ritmului (format cu Cheia 15) și cu Cheia 3 a Mutației, se regăsesc în fiecare celulă vie de pe acest Pământ, ceea ce înseamnă că fiecare ființă vie este conectată cu un ritm mai vast al vieții.


Astfel, fie că avem sau nu această cheie în harta noastră, acest cod ne influențează pe fiecare dintre noi imprimându-ne un anumit un ritm în care funcționăm.


Tot Richard Rudd spune: ”În cea de-a 5-a Cheie a Genelor se găsește marele secret al sincronizării vieții. Esența acestei Chei este încrederea sau lipsa de încredere în ritmul universal și sincronizarea naturală.”


Ea face parte din circuitul Logicii și observăm cum aceste ritmuri fac parte din logica vieții. Este important pentru noi să înțelegem aceste ritmuri și să le onorăm.


În principiu cam asta este.


Go with the flow! 🙂


Însă cum reușim noi să ne armonizăm cu ritmul potrivit nouă?


În marea mișcare cosmică există mii și mii de ritmuri și de tipare, și fiecare dintre ele are propriul său tempo. Fiecare celulă are imprimată în ea ritmul său natural de naștere, dezvoltare, și deteriorare. Ea știe când are loc trecerea la etapa următoare.


În I Ching, hexagrama 5 este numită Așteptarea și desemna capacitatea de a avea răbdare și de a simți momentul prielnic pentru a acționa. Vechii chinezi, au simțit faptul că sunt momente potrivite pentru anumite acțiuni și sunt momente potrivite pentru alt tip de acțiuni. Chiar mai mult, ei au observat că erau zile bune pentru activități, iar altele pentru retragere, odihnă și meditație.


Astfel, această cheie conține în ea o înțelepciune vizavi de timp și de gestionarea sa.


Care este timpul potrivit?


Cheia a 5-a ne cheamă să ne dezvoltăm acest simț prin care să ne dăm seama ce este potrivit pentru noi în momentul prezent.


Cum putem face acest lucru?


Ei, ei... aici este marea înțelepciune!


Acest arhetip face parte din Centrul Sacral din harta generată de sistemul Human Design. Din acest motiv, ea este o cheie direct conectată cu energia vitală și funcționeză în răspuns, adică prin observarea disponibilității energiei noastre.


Pictura: Queen of Flow - Freydon Rassouli


Spre ce acțiune răspunde energia ta acum? Vrea să iasă în oraș la o întâlnire cu prietenii? Vrea să stea în casă și să citească o care? Vrea să se uite la un film sau să gătească? Sau, poate, vrea să facă curat sau să lucreze la un proiect?


Ce este extrem de important și doresc să subliniez este faptul că răspunsul real la aceste întrebări nu va veni niciodatp pe cale mentală. Energia sacrală reprezintă energia sălbatică a vieții și are propriul său mod de a funcționa. Ca să te conectezi cu ea e nevoie să o observi și să înveți să curgi cu ea.


Urmează energia


Pentru a te alinia cu ritmul potrivit ție, nu ajunge să ai o listă de activități de făcut într-o anumită perioadă de timp și să-ți bați capul să le bifezi și nici să devii un excelent planificator și strateg. Da, te pot ajuta și aceste abilități, însă alinierea cu momentul oportun pentru a face ceva anume are nevoie să fie simțită în corp, la nivelul acestui răspuns sacral, a disponibilității energiei tale.


Efectiv, pe măsură ce te aduci în corp și parcurgi procesul de descoperire de sine, pe măsură ce-ți înțelegi structura, ajungi să simți această mișcare energetică din tine și vei începe să o onorezi și să ai încredere în ea. La început este un experiment, o joacă în care este important să te observi și să vezi cum te simți. Dacă ai ales în răspuns, vei fi energizat, hrănit, iar evenimentele se vor desfășura cu ușurință. În schimb dacă ai ales mental, vei observa că întâmpini dificultăți, că ai piedici și că nu prea curge... .


Răbdare, răbdare și iaaaar.... răbdare...


Probabil că ai observat deja în viața ta cât de important este să ai răbdare, acea răbdare prin care să-ți dai voie să simți când este momentul potrivit să faci ceva anume. Sunt momente în care totul decurge cu ușurință și momente în care procesul este cam greoi. Când totul curge și ești pe flow este minunat, însă când lucrurile se complică, ne cam dispare bucuria.


În astfel de momente este bine să înțelegem că, poate, este momentul să facem altceva. Acel ceva pentru care avem energie în momentul respectiv și să nu ne dorim să forțăm lucrurile. Altfel, s-ar putea ca acele lucrui să funcționeze o perioadă, însă cu costuri foarte mari.


De asemenea, este important să realizăm faptul că, uneori, este potrivit să nu facem nimic. Să stăm cu noi, să ne odihnim și să rămânem conectați cu răspunsul energiei noastre. Cu siguranță, dacă este potrivit pentru noi, acea acțiune se va deschide de la sine la momentul oportun.


Între timp, e bine să rămâi pe fază și să te împrietenești cu acestă mișcare din tine! Să te conectezi cu energia ta, să o simți, să o observi și să o lași să te învețe destre ea și să te ghideze. S-ar putea să dureze ceva timp până să o simți și să o onorezi, însă fiecare pas în direcția aceasta merită cu prisosonță!


Răbdarea este o virtute care apare menționată și în Biblie:


”Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.” (Coloseni 3:12)


Obisnuințe și ritualuri


Pentru cei care au această cheie activă în profil este benefic să reușească să identifice obișnuințele lor, ritualurile lor, tiparele lor, ce anume le cere corpul să facă: să doarmă la prânz, să mănânce la o anumită oră, să facă lucrurile într-un anumit fel.


Care sunt obiceiurile tale? Te ajută ele să-ți fie mai bine sau te împovărează? Descoperă ce anume te susține, ce te energizează, ce-ți oferă satisfacție și transformă asta într-un ritual, un stil de viață!


Este foarte important pentru tine să onorezi aceste ritmuri și să le respecți. Acest lucru te va menține șănătos și conectat cu drumul tău! Ești aici să ai propriile tale ritualuri și să te bucuri de ele! Ai încredere!


Menționez faptul, că nu pentru toți oamenii acest răspuns sacral este și modul lor specific de a lua decizii. Acest răspuns sacral le este specific Generatorilor, cei care au centrul sacral definit și este caracteristic pentru cheia a 5-a. Energia sa așa funcționează pentru noi toți, însă fiecare dintre noi are modul său particular de a lua deciziile potrivite pentru sine.


O ordine mai înaltă...


Trecerea de la un stil de a funcționa mental, la unul conectat cu interiorul nostru și cu felul în care suntem construiți este un proces de decondiționare care ne cere să ne vedem din alte perspective, să ne înțelegem designul și să-l onorăm. Doar în acest fel vom reuși să scăpăm de vocile noastre mentale care vor ca viața noastră să fie într-un animit fel și putem descoperi ceea ce este cu adevărat aliniat cu noi și cu calea noastră. Pentru aceasta este important să învățăm să ne dăm la o parte din calea noastră și să devenim observatori ai desfășurării autenticității și naturaleții noastre.Când ne dăm voie să nu mai știm și să ne fixăm într-o anumită viziune despre noi și despre cum ar trebui să fie viața nostră putem să descoperim și să fim uimiți de modul nostru unic și minunat de a fi.


Astfel, realizăm că viața are o ordine mai înaltă care ne include și pe noi și care ne duce fix acolo unde avem de ajuns, dacă ne băgăm noi coada în acest procesul!


Onorând aceste ritmuri și înțelegându-le, începem să observăm că există niște tipare mai ample care funcționează la nivel subtil și care ne includ pe noi toți. Acestea fac parte din inteligența vieții și ne cer să avem încredere în această curgere care este dincolo de voia noastră.


”Ritmul este miracolul a ceea ce înseamnă să fii viu.” Ra Uru Hu


Cu drag de oameni,

Camelia

🥰

98 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page