top of page
Caută

Cheia 60 - Despre limitare, Structură și Magie


Urmărind curgerea vieții de ceva timp... ani buni... nu am cum să nu observ că dincolo de agitația vieții de zi cu zi cu griji, preocupări și provocări, există un spațiu lin, așezat, susținător, hrănitor și magic, care așteaptă să ne primească în brațele-i primitoare și să ne conecteze la un mod mai fluid de a funcționa, mai încrezător și mai relaxat.


Aceasta este energia vieții. A vieții trăite în conexiune cu Gaia și ritmurile sale. În acest ritm, apar momente de accelerație, când lucrurile se precipită. Apoi momente de stagnare, când lucrurile se reclădesc în sferele nevăzute, dar profund simțite. Sunt momente de presiune, când simți că ceva se va schimba, însă habar nu ai ce și cum și sunt momente de construcție, stabile, așezate, în care ai ocazia să simți statornicia... Asta doar până la următoarea schimbare care va apărea atunci când va voi ea!


Viața! Imprevizibilă, spontană, tumultoasă, efemeră, lină, dulce, frumoasă, bogată, profundă și plină de mistere!


Suntem în ultimele ore în care Cheia 60 (Limitare, Realism, Dreptate) este activată de Soare, iar Cheia 56 (Distragere, Îmbogățire, Întoxicare) de energia Pământului. Odată cu acestea, ieșim din energia vechiului ciclu de un an și intrăm propriu-zis în Noul An.


Privind cu atenție ultima lună, putem să observăm că am avut de-a face cu o energie constantă de presiune, fizică, dar și mentală care a început să miște lucrurile prin interiorul nostru: să ne dea impulsuri de transformare, de asumare a individualității, de creștere în plan material și spiritual, să ne ofere inspirații în liniște care să ne faciliteze conexiunea cu adevărul nostru interior și să ne pregătească structurile corpului nostru pentru ceva nou. Ceva ce va începe să se arate prin susținerea Cheii 41 (Fantezie, Anticipare, Emanație), care va fi activată de către Soare și care ne va invita spre un nou ciclu experiențial, care să ne ofere noi trăiri, noi simțiri, noi experiențe, progres și noi descoperiri.


Este interesant de observat cum, în această dinamică a vieții, anul se încheie mereu în Cheia 60, cea care este responsabilă de aducerea noilor mutații în toate structurile noastre.

Această Cheie, aflată în centrul de presiune al Rădăcinii, ne oferă din când în când câte un boost energetic care să ne propulseze printr-un salt cuantic spre ceva nou, spre ceva nemaivăzut. Această schimbare este spontană. Nu știi când vine, iar când vine în sfârșit, îți dă viața peste cap, reașezându-te spre o nouă ordine de funcționare, cu care ai nevoie să înveți să funcționezi.


Cheia 60 împrumută o parte din energia Capricornului cu energia Vărsătorului și are mult de-a face cu energia limitării și a structurii. Ea oferă cadrul fizic care-i permite creației să se așeze în formă și să devină manifestată. Aici se pregătește structura, aici se modelează noua formă care urmează să prindă viață.


Iar acest proces poate fi resimțit destul de inconfortabil dacă ne dorim cu tot înadinsul să ne agățăm de structurile vechi și rigide, să controlăm și să ne opunem schimbării care ne stă în față.


Cheia 60 face parte din circuitul individual, caracterizat de creativitate, imprevizibilitate, unicitate și spontaneitate. Aici, nu știi niciodată când urmează să aibă loc transformarea, însă o simți în toată structura ta! Între aceste momente dinamice, așteptarea schimbării și incertitudinea pe care ea o aduce poate crea stări de melancolie, de introversiune și chiar de depresie. De aceea, acceptarea cu blândețe a acestor etape și menținerea atenției în momentul prezent, având încredere în procesul natural de creație, ne ajută să nu ne pierdem în stări adânci și mlăștinoase din care cu greu mai ieșim. Mutația va apărea și va transforma situația, însă nu ascultă de dorințele și de neliniștea noastră interioară, ci de propria sa inteligență.


”Aceast Dar are mult de-a face cu muzica, fiind, prin natura sa, acustic. Chimia corpului este muzicală la cel mai profund nivel, iar oamenii resimt asta prin intermediul stărilor de spirit și variațiilor de energie individuale.” Richard Rudd, Cheia 60


Această Cheie ne oferă energia de a vedea ceea ce ne limitează la nivel fizic, emoțional și mental. Care sunt limitările tale? Ce anume te ține blocat? Unde anume simți că viața nu mai pulsează, că este sufocată? Unde simți că viața nu mai curge?


Poți să accepți această limitare și deschizându-te, totodată, spre posibilitatea de schimbare, care va apărea la momentul potrivit și niciodată așa cum dorește mintea ta să controleze?


Ce structuri au nevoie să se dizolve? Ce ziduri nu-și mai servesc rolurilor inițiale?


Poți să simți schimbarea în aer? Cum te face ea să te simți?


Observă-te, notează, fii pe fază, fii prezent la senzațiile și energia pe care o simți în tine. Ce-ți aduce ea?


În sistemul Human Design, Cheia 60 este numită și cheia acceptării, iar înțelepciunea ei ne spune că ”Acceptarea limitării reprezintă primul pas spre transcenderea ei.”


Din această perspectivă, limitarea apare într-o cu totul și cu totul altă lumină.


Atunci când învățăm să acceptăm situația și limitarea așa cum este ea, impulsul creativ, transformator conținut în această energie, începe să se condenseze în acea structură și, la momentul potrivit, să erupă aducând cu el o mutație, ceva nou și inovator, ceva original, ceva care să spargă structura înțepenită și să aducă viață!


Astfel, situațiile care simțim că ne mențin limitați sunt ca niște creuzete de transformare, ce au menirea să ne sfredelească pe dinăuntru și să ne metamorfozeze!


Orice am face și orice am spune, aici pe Pământ trăim în lumea formelor și a structurilor. Întrebarea este, cum putem să ne folosim de ele fără a le lăsa să ne estompeze lumina?

Am descoperit și că uneori, o limitare este o binecuvântare! Ea te ajută să nu te risipești și să-ți ofere spațiul necesar pentru a regăsi chintesența din tine, acel lucru care așteaptă să iasă la suprafață și să se manifeste.Este un moment minunat să lăsăm trecutul în urmă și să ne deschidem spre ceea ce ne aduce prezentul, să îmbrățișăm schimbarea în forma în care ea dorește să apară.


Observă-te! Dezvoltă acest limbaj interior de a comunica cu tine și cu viața! Ascultă-i mesajele! Nu ești singur! Viața te poartă și te pregătește spre această nouă naștere și experiență. Fii acolo și ascultă-i șoapta!


În această liniște profundă, în spațiul dintre mutații are loc magia! Sub această presiune intensă, ceva se schimbă, ceva se reclădește. În această liniște și nemișcare se produce magia unei noi structuri, unei noi versiuni de a fi. Prin tine, acum se naște ceva nou! Permite-i vieții să curgă prin tine și să te transforme! Savurează unicitatea formei care urmează să apară acum în tine și prin tine!


”Singurele lucruri necesare ca ceva magic să apară sunt o formă de structură și o minte deschisă!” Richard Rudd, Darul Realismului – Cheia 60


Deschizându-ne spre a trăi mai conștienți și cu mai multă prezență față de noi, de corpurile noastre și în conexiune cu viața putem să observăm aceste dinamici subtile care au loc în noi în aceste momente.


Este ok să nu știi! Nu este un proces mental!


Ești o creație a vieții și ai venit să te lași susținut de ea!


Care îți sunt rezistențele? Ce te sperie? Ce te grăbește? Respiră... lasă procesul să se împlinească... Fii martor... Observă ce anume dorește să se nască acum prin tine?


Dacă reușim să ne dăm voie să curgem cu procesul creativ, să le permitem schimbărilor naturale care merg mână în mână cu energia, cu evoluția și cu frecvența Pământului (Cheia 60 face parte din Inelul de Codoni ai Gaiei), să fim flexibili cu structurile pe care le creăm și să le privim dintr-un spațiu de inocență având o abordare ludică, lejeră (Cheia 3), ne vom da seama că structurile pe care NOI le creăm sau care se crează prin Noi, devin aliații noștri de seamă în periplul nostru pe această planetă.


Dacă noi le făurim, atunci tot noi le putem adapta și le putem transforma în acord cu cerințele prezentului. Noi nu suntem victimele structurilor, ci noi suntem Demiurgi, suntem Creatorii lor!


Fii spațiu, lasă să plece ceea ce nu îți mai servește în noua experiență și lasă-te reclădit, pe dinăuntru...spre ceva care te va surprinde și pe tine!


”E de bun simț să-ți păstrezi mintea deschisă către toate aspectele Universului, întrucât tot ceea ce există are, în centru, aceeași minunată lumină interioară.” Richard Rudd, Darul Realismului – Cheia 60


Acceptă schimbarea!

Un An Nou cu Magie!


Cu iubire,

Camelia

89 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


multumesc 🤗

Like
bottom of page