top of page
Caută

Cheia 9 – Invincibilitatea măiestriei detaliilor

”O călătorie de 1000 de pași începe cu primul pas”


Serile trecute, contemplând Cheia curentă, m-a pălit un dor de scris despre chei…, ce m-a determinat să aștern acum aici ce se dorește exprimat.


În ultimele zile, mai exact din 28.11 până ieri, 3.12.2022, Soarele a activat minunata Cheie a 9-a care valsează într-un mod logic pe spectrul care se întinde de la Umbra Inerției la Siddhi-ului Invincibilității, prin Darul Hotărârii. În același timp, Pâmântul activează Cheia 16, cu Umbra Indiferenței, Darul Versatilității și Siddhi-ul Măiestriei.


Această Cheie este specială pentru mine, căci o am de 3 ori în profilul meu: de două ori pe Nodurile Sud și o dată în poziția lui Uranus conștient. În plus, m-a binecuvântat viața cu o fetiță care are Soarele în această Cheie. N-aș putea spune că am dezlegat-o pe deplin, întrucât înțelesurile sale încă se mai lasă dezlegate…


Aș putea spune în schimb că sunt destul de familiară cu umbra Inerției. 😊


O privire mai atentă...


Cheia 9 este localizată în Centrul Sacral și, prin urmare, este direct conectată cu forța vitală, cu energia, cu vitalitatea noastră. Ea ne vorbește despre disponibilitatea noastră energetică de a ne concentra asupra detaliilor.


În I Chingul chinezesc această cheie se numește ”Puterea de îmblânzire a celor mici” și se referă la măiestria cu care noi gestionăm aspectele mărunte ale vieții noastre.


Prin această perspectivă ies la suprafață anumite întrebări legate de această Cheie.Reușim să ne concentrăm asupra lucrurilor mărunte din viața noastră sau le considerăm prea lipsite de importanță?


De multe ori am prefera să trecem mai repede peste anumite aspecte care ne cer energie, dedicare și repetiție, aspecte care ajung să devină destul de plictisitoare și să ne facă să ne gândim: ”Uff, iar trebuie să mă ocup de chestia asta? Iar trebuie să repet asta? Acum trebuie să o iau de la capăt?!?!” Însă fără acea atenție perseverentă nu vom reuși să rafinăm ceea ce facem, să perfecționăm acel lucru, să ne dezvolttăm talentele și să ajungem la un nivel de măiestrie pe calea respectivă.


Și da, viața îți va cere iar și iar să revii asupra unor detalii, să te întorci din drum, să schimbi macazul, să treci peste poticneli, ceea ce, de multe ori, poate părea plictisitor, însă prin atenție și dedicare ”aceleași” detalii îți vor spune ceva diferit și te vor face să descoperi o nouă versiune pe care nu ai văzut-o la început!


Important este să rămâi în process, să continui să-ți oferi atenția asupra detaliilor și lucrurilor mărunte care contează!


Și aici se ivește întrebarea următoare:


Suntem atenți la ceea ce ne servește viața și ne concentrăm energia asupra acelor detalii care chiar contează?


Având o apetență pentru detalii, mai mult sau mai puțin conștientă, în funcție de coloratura acestei chei/porți (cu roșu – inconștientă sau cu negru – conștientă, în harta de Human Design care, pentru cei care nu știu, este sursa profilului hologenetic din Sistemul Cheile Genelor), este aproape garantat că te vor atrage detaliile.


Daaar, când vine vorba despre detalii, ce ne facem? Ce să vezi?! Acestea sunt extrem de multe!!!


Vezi ceva interesant aici, iar de aici ceva interesant acolo, o nuanță drăguță dincolo, o linie curbă mai jos și de la a face un singur poster, de exemplu, ajungi să faci peste 100 de exemplare în 5 ore, multe dintre ele cu schimbări insignifiante, dacă întrebui un prieten. True story! 😊


Însă pentru mine toate erau extreme de relevante! Uneori, recunosc că mă prinde câte un detaliu și altceva nu mai văd, decât să rezolv chestia aia și toată atenția mi se duce acolo. După ce ies din acea focusare descopăr că au trecut ore bune pe care eu nu le-am simțit, uneori cu sens, cu un rezultat frumos de care sunt mulțumită, iar alteori, de muuulte ori, fără sens…. Îmi dau seama că m-a furat peisajul și că am ratat esența!


Așadar – FOCUS!!!Ceva extrem de important pentru cei care au această Cheie! Dacă aveți centrul Cap sau Rădăcină nedefinit, dublați doza de FOCUS!!! 😊


Este extrem de important să te asiguri că hrănești un tipar, un drum potrivit ție și că nu te pierzi în multitudinea de detalii care ajung să te distragă!


Câteva întrebări cu folos: Tinzi să te pierzi în detalii? Este relevant acel detaliu? Te ajută cu ceva sau te blochează și te ține pe un drum înfundat?


Undeva în viitor


Fiind o poartă din circuitul Logic, aceasta este dornică să înțeleagă anumite lucruri, să rezolve probleme și să ajungă la un rezultat final, undeva în viitor.


Și uneori, se înfiripă așa… o imagine finală despre unde vrea să ajungă, ceea ce poate fi realmente așa sau nu, că așa-i viața. 😊


Și tot uneori, această imagine este atât de măreață, încât te copleșește și în acel moment te blochezi!


Cum?! Să fac eu asta? Cine? EU?! Cum o să reușesc? Cum o să mă descurc? Cu ce bani? etc…


Verifică disponibilitatea ta energetică


Ce este indicat să faci într-un astfel de moment este să te oprești, să te liniștești, să tragi aer în piept – ceva recomandat în orice situație când nu știi ce să faci sau când crezi că știi tu exact ce ai de făcut J - și să verifici relația cu corpul tău și cu energia ta.


Fiind o poartă din Centrul Sacral, este important ca acel demers care îți solicită atenția să primească un răspuns energetic din partea ta, să simți că ”te trage ața” cumva, că energia ta te duce spre drumul respectiv. Cum simți asta? Te simți energizat, îți face plăcere, simți că te satisface să faci asta, ai energie pentru a sta concentrat asupra acelei situații și să-i acorzi implicarea ta. Generatorii cu autoritate sacrală, înțeleg ce spun. Ceilalți consultați-vă cu Strategia și Autoritatea voastră pentru a lua decizia finală. Întrucât poarta aceasta este sacrală, cele de sus fac parte din energia acesteia.


Urmează-ți bucuria!


Buun… Dacă toate cele de sus sunt bifate, îți sufleci mânecile și te pui pe treabă, căci această ”atenție la detalii” îți va ocupa ceva timp 😊. Și începi cu ce ai tu de făcut acolo, depui efort, energie, implicare, verifici cu imaginea de ansamblu, dacă o ai, și cu relevanța ca să n-o iei pe arătură, căci există riscul acesta, și… te bucuri de process!


Acest aspect este extrem de important! Nu vei știi niciodată cât va ține drumul, câte resurse va necesita, care va fi implicarea ta per total și nici cât timp va dura, însă este cât se poate de important să-ți PLACĂ!!!


Această plăcere, bucurie este cea care te va alimenta și te va ține în process. Ea este cea care te va hrăni atunci când vei uita să o faci și tot ea este cea care-ți va aminti pentru ce faci asta, atunci când lucrurile se vor complica și vei uita.


Dacă te asiguri să te bucuri de călătorie, sigur ea te va duce undeva, iar unde te va duce, cum va arăta mai exact rezultatul final, vei descoperi la momentul oportun. Momentan, lasă bucuria să te hrănească și să te energizeze!


Visul...


Se întâmplă uneori, ca acea imagine de final despre care vorbeam mai sus, să se înfiripeze sub forma unui vis. Un vis care tooot stă cu tine și se încăpățânează să nu mai plece! Un vis subtil, plăcut, căruia nu știi dacă să-i acorzi atenție sau nu...


Și pentru că e tot acolo, în pofida rezistențelor tale de a crede în el, la un moment dat, începi să te uiți la el și să asculți ce are să-ți spună. Și descoperi că este un vis frumooos, minunaaat,ceva ce ți-ai fi dorit demuuult să trăiești. Ceva despre care tinzi să spui că ”Ar fi prea de tot, dacă ar fi adevărat!!!”.


Cu cât îi acorzi mai multă atenție, cu atât descoperi că, de fapt, este un vis care creștea demult în tine și că abia atunci reușise să iasă la suprafață.


Iar acest vis, pe cât de frumos și de măreț este, pe atât mai mult te sperie, ceea ce trezește la viață toate rezistențele și cazematele tale interioare care doresc să te protejeze și să te facă să renunți – ”ca să nu suferi”, ”ca să nu fi rănit” și să nu rămâi deziluzionat și dezamăgit! Astfel, te blochezi și intrii în starea de inerție.


Însă, acest vis se încăpățânează să nu plece, în ciuda poticnirilor tale. El rămâne acolo, răbdător și așteaptă ca tu să te deschizi spre el. Iar când o faci, simți că ar fi minunat să fie așa, doar că.. nu știi cum și când și în ce condiții și….


Mintea o va lua razna în încercarea sa de a găsi toate răspunsurile pentru a rezolva situația…


Însă, TU, adu-ți aminte de puterea pe care o ai – ”Puterea de îmblânzire a celor mici”!


Oprește-te și observă ACUM:


Ce ține de tine? Care este acel lucru mărunt pe care poți să-l faci acum pentru visul tău?

Care este pasul firesc care se așterne în calea ta?


Căci ”O călătorie de 1000 de pași începe cu un singur pas!”Și tocmai acesta este mesajul acestei Chei – ia lucrurile pas cu pas, fă ce poți acum, iar restul las-le pentru mai încolo. Nu trebuie să ai acum toate detaliile despre ce, cum, când și cu cine se vor împlini cele din visul tău. Urmează energia, urmează bucuria!


Amintește-ți că:

”Primii câțiva pași sunt esențiali pentru evoluția ta. Trebuie să captezi energia visului tău și să o păstrezi în adâncul sufletului, fiindcă acest vis va juca rolul unei lentile care focalizează puterea magiei și a manifestării în viața ta.” Richard Rudd – Cheia 9 – Siddhi-ul Invincibilității


Și, mai este ceva, tot conectat cu această Cheie cât se poate de magică: învață să celebrezi fiecare pas, fiecare mică victorie, astfel îți vei clădi calea fix spre ceea ce te cheamă să împlinești!


Privește-te în urmă și observă cât de departe ai ajuns! Când ești focusat doar pe detalii, tinzi să uiți acest aspect, însă fiecare pas te-a adus fix unde ești acum, într-un loc minunat numit Prezent, de unde ai ocazia să faci următorul pas, în direcția potrivită ție spre visul care se înfiripează prin tine!


Spre voi cu bucurie,

Camelia

💗


P.S. Un film, conectat cu această Cheie, care m-a atins de când l-am văzut și care reușește să mă capteze de fiecare dată este ”The Hundred Foot Journey” al lui Lasse Hallström, unul dintre regizorii mei preferați! (Filmul este tradus în română sub titlul de – ”Război în bucătărie”). Să vă fie spre inspirație!143 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page