top of page
Caută

Ciclul Mâinii Albastre – Vindecare, Cunoaștere, Creativitate, Frumusețe, Curgere

Actualizată în: 15 mar. 2023


Ieri, m-a surprins faptul că în ultima perioadă am fost atât de prinsă cu tot felul de activități, încât nu mi-am dat seama cum a trecut deja un ciclu de 13 zile inițiatice, respectiv Ciclul Mâinii Albastre, care a început în data de 1 Martie și s-a încheiat în 13 Martie 2023.


Ținând cont de faptul că adevărul se revelează la finalul evenimentelor și al experiențelor, așa cum ne amintește Hexagrama 63 din I Ching, profit de acest moment pentru a expune mai multe informații despre ciclul care tocmai s-a încheiat.


Acest ciclu este al treilea din seria de 20 de cicluri care se succed mereu, în aceeași ordine. Am început cu Ciclul Dragonului Roșu care ne-a vorbit despre conexiunea cu Sursa și cu mama divină, învățându-ne să ne deschidem și să avem încredere în viață. Apoi, Ciclul Magului Alb ne-a vorbit despre conexiunea cu inima noastră și despre magia pe care o putem crea atunci când trăim cu inima deschisă și ne folosim puterea într-un mod integru.

Acum, Ciclul Mâinii Albastre a venit să ne vorbească despre modul în care ne putem folosi abilitățile practice ale mâinilor noastre pentru a aduce la viață cunoașterea și viziunile accesate din lumea subtilă, sub forma creativității, a vindecării și a creării de frumos.

Când vorbim de arhetipul Mâinii Albastre, automat ne gândim la mâini și la puterea lor minunată de vindecare. Cei care sunt născuți cu acest arhetip puternic în harta lor au, de obicei, abilități de a lucra cu mâinile și de a canaliza energia într-un mod terapeutic. Acesta este un arhetip foarte puternic conectat cu vindecarea.


Imagine: www.spacetationplaza.com


Cunoaștere și viziuni


Mâna Albastră are acces la cunoaștere și la informații foarte variate, din domenii foarte vaste. Ea accesează această cunoaștere atât pe cale cognitivă și logică, dar mai ales prin moduri intuitive și conectate cu matricea informațională mai vastă. Ghidul ascuns al Mâinii Albastre este chiar Magul Alb, cel care are acces la țesătura subtilă a vieții și care culege informații printr-un mod șamanic, inițiatic, prin lucrul cu visele, cu lumea subtilă a subconștientului.


Astfel, Mâna Albastră are capacitatea de a se deschide spre foarte multă cunoaștere, pe care să o canalizeze în ceva concret, în ceva palpabil. Ideile, viziunile, informațiile primite prin călătoriile în lumile subtile au nevoie să-și găsească un suport practic, să fie folosite pentru a rezolva ceva în lumea reală.


Acest arhetip nu se mai mulțumește doar să dețină informații, ci are nevoie să creeze ceva, să facă ceva concret cu informațiile și cu viziunile pe care le deține. El are nevoie să se manifeste în lumea fizică, să aducă cunoașterea din subtil și să o folosească în lumea vizibilă.


Vindecare


O mare parte din această informație este legată de moduri de vindecare, de terapii alternative și de feluri prin care putem să ne menținem bunăstarea și sănătatea. Încă din primele zile ale acestui ciclu s-au simțit în aer niște frecvențe extrem de rafinate și de vindecătoare. A fost o perioadă care a deschis calea spre a accesa multe informații legate de vindecarea noastră, fiecare în modul său specific.


Imagine: shutterstock


Creativitate


Așa cum am spus, cei care sunt conduși de acest arhetip, sau care au o legătură puternică cu acesta, au foarte bune abilități de a lucra cu mâinile. Atât la nivel de vindecători cât și prin capacitatea lor de a făuri, de a crea diverse lucruri cu ajutorul mâinilor. Cu alte cuvinte, au niște mâini magice.


Finalizare


Fiind al 7-lea arhetip din seria de 20, Mâna Albastră are o conotație mistică și spirituală și încheie prima etapă evolutivă. Astfel, el reprezintă o încununare, o încheiere de ciclu și prin urmare ne vorbește despre finalizare, despre concret, despre aducerea în manifestare, în formă.


Cu acestea în minte, Mâna Albastră favorizează creativitatea și exprimarea creativă printr-o vastitate de moduri: de la a picta, a dansa, a lucra cu lutul, a modela diverse figuri în diverse materiale, a găti, a grădinări, până la a folosi abilitățile noastre multiple pentru a construi, a crea sisteme care să ajute omenirea să evolueze și să trăiască frumos.


Dezvoltarea talentelor și a abilităților


Mâna Albastră oferă accesul spre foarte multe idei și viziuni care să ne ajute să găsim soluții concrete la problemele cu care ne confruntăm. De asemenea, ne oferă posibilitatea de a ne dezvolta abilitățile și talentele prin diverse instrumente susținătoare. Această perioadă a fost propice descoperirii unui nou hobby sau a unor noi capacități. De exemplu, pe mine m-a inspirat să încep să fac videouri și să încep să mă joc cu aplicații de editat videouri.


De asemenea, această multitudine de talente și de abilități pe care acest arhetip le potențează, duce la o înflorire a prosperității și la generarea abundenței pentru noi toți. Prin urmare, îndemnul a fost de a curge printre posibilități și a găsi varianta care funcționează, care ne este accesibilă și care ni se potrivește.


Curgerea Apei. A fi în Flux. Unda


Astfel, Mâna Albastră este puternic conectată cu energia apei, cu caracteristica sa de a fi curgătoare și de a nu se lăsa captivă și stagnantă. Aceasta ne îndeamnă spre mișcare, spre căutare, spre joacă, spre exersare, spre a identifica și a dezvolta abilitatea care să ne facă să avansăm și să depășim blocajele în care ne aflăm. Ea ne cheamă să ne aliniem cu fluxul vieții și să ne amintim că totul trece și totul se transformă.


Pictura: Freydoon Rassouli - Esențe Spirituale


A vedea Frumusețea


Mâna Albastră ne invită să privim lumea prin filtrul frumuseții, iar pentru acest lucru avem nevoie ca mai întâi să vedem frumusețea în noi înșine și să ne ancorăm în ea. Acest lucru îi inspiră și pe ceilalți să-și amintească și să-și recunoască propria lor frumusețe, ceea ce crează o undă imensă de vindecare blândă în lume. Mâna Albastră ne cheamă să ne centrăm în propria noastră identitate și să dăm drumul falselor atașamente care ne împiedică să fim noi înșine și să strălucim.


Acest lucru se aplică și atunci când vorbim de procesul de vindecare. Mâna Albastră, pe lângă faptul că ne conecteză cu o energie subtilă extrem de vindecătoare, cu unde vindecătoare, ne ajută și să aflăm, să descoperim și să înțelegem motivele și cauzele problemelor și rănilor noastre. Iar această abundență de posibilități pe care o crează, aduce și o posibilă soluție la provocările noastre.


Umbra


La nivelul umbrei, aceasta se manifestă prin rezistențele și distragerile pe care le întâmpinăm în călătoria noastră de descoperire de sine, la tot ceea ce ne amăgește și ne împiedică să ne vedem cu adevărat frumusețea. Aici putem chiar să ajungem să uităm de puterea noastră reală și de capacitatea noastră de a accesa Sursa și să ajungem să ne dăm puterea instrumentelor pe care le folosim. De asemenea, incapacitatea noastră de a concretiza și de a încheia ceva, face parte tot din umbra Mâinii Albastre.


Mâna Albastră reprezintă un portal, un pasaj de trecere spre un nou nivel de a trăi, mult mai autentic și aliniat cu esența noastră divină.


Ciclul Mâinii Albastre se încheie cu arhetipul Furtunii Albastre care vine să alchimizeze și să transforme tot ce are nevoie să treacă la un nou mod de a fi. Astfel înțelegerile pe care le-am avut, cunoașterea spre care ne-am deschis, revelațiile pe care le-am primit au darul de a ne ajuta să aceesăm o nouă versiune de a fi, una mult mai luminoasă, mai autentică și mai aproape de esența noastră reală.


Deloc întâmplător, ciclul imediat următor, care a început azi, este Ciclul Soarelui Galben care ne invită să ne centrăm în esența noastră și să emanăm lumina noastră în lume.


Astfel, Mâna Albastră ne susține să creștem, să ne dezvoltăm ca umanitate, să evoluăm prin a uni lumea spirituală cu lumea fizică în care trăim. De asemenea, ne invită să ne rafinăm talentele și abilitățile mâinilor noastre pentru a crea frumusețe și o lume mai bună și mai sustenabilă în care fiecare dintre noi își recunoaște și își trăiește frumusețea sa nativă.


Cu iubire,

Camelia

🌸

62 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Kommentar


Ichim Carmen
Ichim Carmen
15. März 2023

Multumesc, te iubesc😘 Atunci cand constientizezi i-ti dai seama de adevarul rostit aici, asa este si asa va fi!

Gefällt mir
bottom of page