top of page
Caută

Doamna din parc și Magia Vieții - Cheia 33

Viețile noastre sunt mitice. Richard RuddIeri, 02.08.2023, a fost o zi foarte specială pentru mine. Am ieșit cu fetele, fetița mea de 10 ani și verișoara mea de 12 ani, la plimbare prin Brașov, pe sub Tâmpa. Scopul era să se dea pe role și să exerseze cu skateboard-ul nou primit.


Toate bune și frumoase, am ajuns la locul dorit, fetele și-au făcut antrenamentul și, pe când ne era mai bine, din senin a venit o ploaie torențială care a spălat bine de tot ce a prins în cale. Norocul nostru a fost că în apropiere era o terasă superb amplasată, cu muuulte umbrele mari și cu o priveliște magnifică, unde am reușit să ne adăpostim și să ne bucurăm de ploaia intensă de vară, fără ca ea să ne ude ciuciulete. A fost o experiență pe cinste!Pe când s-a mai potolit, am pornit spre mașină, nescăpând fără a fi udate. Fiind binedispuse, asta nu a contat prea mult și ne-am văzut mai departe de aventură. Ne-am oprit să savurăm cea mai bună înghețată din oraș și nu numai, la Gelato Brașov, apoi ne-am dus să mâncăm și să mai așteptăm să se disipeze norii.


Când am terminat, soarele care se ivise pe cer ne-a invitat să ne oprim într-o altă zonă superbă – Parcul Noua. Acolo am putut să vedem efectele vijeliei, însă asta nu le-a împiedicat pe fete să-și pună rolele în picioare și să zburde pe alei. Acest lucru mi-a permis să stau pe bancă la soare și să contemplu ziua care tocmai se desfășura prin fața mea.


Astfel, am constatat că Soarele, în perioada 31 Iulie – 5 August, tranzitează Cheia 33 (Umbra Uitării, Darul Centrării și Siddhiul Revelației), iar Pământul activează Cheia 19 (Co-dependență, Sensibilitate, Sacrificiu), ieri fiind activată linia 3 – a aventurii, a jocului și a experiențelor.


Cheia 33 în I Ching se numește Retragerea și reprezintă un codon stop. Energia sa ne invită la a ne opri, a ne retrage din activitățile noastre uzuale și la a ne contempla experiențele trecute pentru a deprinde lecțiile care ne vor ajuta pe viitor.


Locul său în Roata Rave Mandala este unul cu totul special – la finalul trimestrului Civilizației, un sector al roții cu multă energie de acțiune și de aducere în formă fizică.


Iată că, după 3 luni pline de dinamism, comunicare și manifestare, viața vine să ne ofere o pauză, un moment de respiro pentru a putea să stăm cu experiențele noastre și să reflectăm asupra lor.


Ceea ce este extrem de interesant, acum că-mi dau voie să privesc în urmă, este faptul că toți codonii STOP, reprezentați de Cheile 12, 56 și 33 sunt localizați în centrul Gâtului și sunt prezenți în trimestrul Civilizației. Mai mult, aceste chei fac parte din Inelul Încercărilor. Devine astfel extrem de important să observăm cât de importantă sunt pauza și momentele de retragere, în viața noastră. Fără aceste momente, am avansa haotic, fără să învățăm cu adevărat din experiențele noastre și fără să intregăm ceea ce am trăit, de cele mai multe ori, funcționând deconectați de esența noastră reală și de la adevărul nostru interior.


Avem nevoie de aceste pauze pentru a ne centra, a reveni la noi, a privi în noi și a deveni înțelepți cu privire la modul și momentul în care este potrivit ca noi să acționăm și să comunicăm.

În acest context, Cheia 33, a 16-a din seria cheilor Civilizației, ne cheamă spre a ne contempla trecutul. Această perioadă este oportună pentru a ne oferi o fereastră prin care să reflectăm la ce am trăit până acum, cum am acționat, din ce spațiu am decis, ce s-a întâmplat, care au fost conecințele și ce am creat în realitatea noastră. Cât de ușor am curs cu viața și câtă rezistență am întâlnit pe parcurs, observând totodată cât de aliniați am fost cu noi înșine și cu nevoile noastre reale.


Darul acestei chei este Centrarea, care în engleză este numit Mindfulness. Acest dar ne invită să ne extindem perspectiva și să privim mai adânc în noi și în afara noastră pentru a ajunge la o înțelegere mult mai amplă asupra noastră și a rolului nostru în mișcarea vieții.

La nivelul Umbrei - Uitarea are rolul de a pune un văl asupra noastră astfel încât să ne deconectăm de la esența noastră, să uităm de divinitatea din noi și să pășim în experiențele din această viață goi și decuplați de la amintirile din trecut. Putem aici să ne referim la uitarea cu care ne confruntăm în viețile noastre de zi cu zi cu privire la anumite experiențe, însă putem și să extrapolăm această uitare și să vedem cum ea apare în seria întrupărilor noastre aici pe pământ.


”Întrucât amintirile sunt cele care ne mențin în starea de uitare, cea mai mare provocare pe care o avem în viață este să vedem dincolo de propriile iluzii, scăpând astfel de rețaua însăși.” Richard Rudd – Cheia 33


Prin urmare, vedem cum rolul umbrei nu este doar de a ne menține mici și rupți de divinitatea noastră, ci și acela de a ne conduce pe drumul descoperirii de sine, prin însăși insatisfacția pe care aceasta ne-o transmite.


Învățând să ne dezvoltăm capacitatea de a ne opri și a reflecta asupra vieților noastre, de a ne duce în amintirile noastre, care uneori sunt chiar dureroase, putem să ne amintim și să scoatem la suprafață părți din noi care să ne reîntregească și să rupă lanțul de iluzii și suferință cu care ne-am obișnuit, conferindu-ne astfel o perspectivă holistică asupra noastră și a vieții noastre.


”Dorința de a-ți aminti de tine însuți, dorința de a scăpa din Maya inițiază procesul trezirii.” Richard Rudd – Cheia 33


Aceasta este o cale de creștere și de reîntregire. O călătorie mistică și mitică, prin care viața ne amintește că am venit să fim eroii și eroinele vieților noastre, să avem curaj și să pătrundem adânc în misterele încarnării noastre.

Astfel, dându-ne timpul necesar, putem, în această perioadă să avem parte de revelații și de înțelegeri noi care să contribuie la o nouă înțelegere a vieților noastre și la reamintirea de Sine!


Pictura: Freydoon Rassouli - Unde Cerurile se întâlnesc


Fiind o poartă din circuitul abstract, experiențele noastre sunt cele care ne pot furniza aceste declicuri și perspective mai profunde, ajungând chiar să găsim un nou sens asupra celor trăite.


De asemenea, aceste revelații se cer împărtășite, ajutându-ne astfel pe mai mulți să dobândim o înțelegere mai profundă asupra celor trăite.


Totodată, această cheie ne ajută să ne amintim că adevărul vine la final, după ce ne oferim timpul să reflectăm asupra celor experimentate.


Cu cât avem curajul să ne uităm mai profund în viețile noastre, cu atât putem să descoperim și să devenim mai conștienți de Cine suntem noi cu adevărat!

Dragă, omule, oricât de ternă și de monotonă ar părea viața ta acum, oprește-te și amintește-ți că, dincolo de percepția ta acuală, viața ta este plină de mistere și de moduri tainice prin care ești ghidat să revii înapoi Acasă – în TINE, la esența ta divină care te diferențiază și, în același timp, te interconectează cu tot ceea ce există!


Revenind la povestea mea de ieri, stând pe bancă și fiind inspirată de cerul albastru care se reflecta în lacul de la marginea pădurii, am simțit să ascult Cheia 33 în contemplarea lui Richard. Am simțit astfel cum o pace se așează asupra mea și cum toate cele experimentate au avut sensul lor perfect în viața mea.


Apoi, la un moment dat, le-am lăsat pe fete pe bancă și m-am dus la mașină să-mi aduc și eu rolele, căci era prea frumos să ratez o plimbare plăcută în parc și să-mi umplu plămânii cu acel aer proaspăt și rafinat.


La întoarcere, însă, am constatat că fetele mele nu erau singure. O doamnă misterioasă se așezase pe bancă lângă ele. La început, ceva din mine ușor... s-a scandalizat, gândindu-mă că mai erau și alte bănci libere și că nu era nevoie să ne ocupe banca noastră.


Apropiindu-mă de ele, am constatat că fetele erau foarte încântate de prezența acestei doamne și că deveniseră foarte vorbărețe. Prin urmare, m-am lăsat și eu prinsă de energia lor, m-am așezat pe bancă și am început să ascult, să primesc acel moment cu inima deschisă.


Astfel, am avut surpriza, aproape șocantă, să aflu că doamna respectivă avea nu mai puțin de 86 de ani, că era într-o formă excelentă și că radia a viață și bunădispoziție. Mai mult, doamna era atât de savuroasă, încât cele câteva minute necesare pentru a mă încălța, au depășit o oră în care am ascultat cu bucurie și încântare poveștile pe care dânsa a început să le dapene, și ea surpinsă de faptul că i se înfățișază atât de multe amintiri și că are un ascultător pe măsură.


Știind contextul în care ne aflam, am zâmbit în inima mea și am trăit momentul ca pe un dar sublim pe care mi l-a făcut viața pentru că mi-am dat voie să mă opresc și să las viața să mi se reveleze...


”Conștiința din cadrul formei are întotdeauna o poveste de urmat. Șiretlicul este să te îndrăgostești de propria ta poveste și să o urmezi, fără a te înfrâna. Astfel, două lucruri îți sunt asigurate: în primul rând, vei ajunge la finalul poveștii, și în al doilea rând, propria ta poveste, va fi complet unică, diferită de a celorlalți.” Richard Rudd – Cheia 33 - Siddhi-ul Revelației


Cu această Cheie, se încheie Trimestrul Civilizației și, din 6 August, urmează să intrăm în Trimestrul Dualității, în care focusul va fi chemat spre domeniul vast al relațiilor noastre. Deja am primit anumite inspirații și vă pregătesc niște surprize!


Pe curând!

Cu căldură și iubire,

Camelia

🥰🤗💞


98 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page