top of page
Caută

Ciclul Luptătorului Galben – Curaj, Puterea Întrebării – Alinierea cu Sursa


Ieri, 12.12.2022 a fost ultima zi din cele 13 zile ale Ciclului Luptătorului Galben. Acest ciclu a început cu arhetipul Luptătorului și s-a încheiat cu minunatul arhetip al Stelei Galbene, un simbol și o reamintire a armoniei și a frumuseții cosmice.


Pentru mine, acest ciclu este unul special, întrucât reprezintă ciclul meu inițiatic. Având arhetipul Șarpelui Roșu, cu tonul 5, ziua mea cosmică, conform acestui calendar – Maya Dreamspell - este cuprinsă în acest ciclu.


Am inima plină de bucurie și de încântare când fac bilanțul acestor 13 zile și a felului în care toată această înțelepciune și inteligență a Luptătorului Galben a culminat cu energia distinctă și elegantă a Stelei Galbene.


Luptătorul Galben a venit aici să ne învețe să punem totul sub semnul întrebării și să descoperim valoarea întrebărilor. Astfel, tot ceea ce nu este adevăr va fi zdruncinat din rădăcini. Acest arhetip ne dă curajul de a formula întrebările potrivite și de a intra în procesul de descoperiere a ceea ce este cu adevărat real.


Puterea întrebării


A avea curaj să adresezi o întrebare presupune să-ți învingi rezistența faptului că ai putea deranja, să-ți asumi riscul unor răspunsuri incomode, să-ți învingi inerția de a tăcea din gură și de a lua totul de bun așa cum ți se prezintă.


A învăța să pui întrebări este una dintre cele mai valoroase abilități pe care ai putea să o deprinzi în această viață!


De ce?


Deoarece îți permite să ieși din cușca credințelor tale bine împământenite, fiind mereu proaspăt și conectat la prezent, la viața reală. Îți permite să descoperi, să accesezi noi și noi răspunsuri și versiuni care, până atunci, își erau necunoscute și, astfel, te determină să-ți lărgești orizontul.


A avea curajul să pui o întrebare îți deschide calea spre o nouă înțelegere, mult mai în rezonanță și mai aliniată cu armonia vieții. Te susține să intri în starea de observator și să VEZI ceea ce funcționează și ce nu, ceea ce curge și ce nu. Te împuternicește să devii conștient de tine, de obiceiurile și de comportamentele tale. Te deschide spre a îmbrățișa noi perspective prin care să te înțelegi pe tine și prin care să-i înțelegi pe ceilalți.


A știi să formulezi o întrebare potrivită îți deschide calea spre o comunicare REALĂ cu oamenii din jur și cu Sursa. Întrebarea te scoate din spațiul lui ”Eu Știu” și te aduce într-un spațiu de inocență, de receptivitate, de descoperire. Astfel, îi dai voie vieții să-ți fie ghid și călăuză și să te învețe, să te susțină să-ți clădești o fundație bazată pe înțelegeri și pe valori reale, solide, integre.


A pune sub semnul întrebării straturile de condiționare care s-au fixat în tine de-a lungul timpului îți permite să te aliniezi cu cine ești tu cu adevărat, să descoperi comoara adânc îngropată în tine, să aduci la lumină aromele și nuanțele tale care te fac unic și autentic.A întrupa arhetipul Luptătorului Galben presupune să te îmbarci într-o călătorie inițiatică în care multe lucruri pe care le ”știai” vor fi șubrezite pentru a face loc adevărurilor mai ample ale vieții.


Experiența mi-a arătat că doare al naibii de mult să se înfiripe în tine o întrebare care, mai apoi, să piară pe buzele tale, să o lași să se destrame și să nu-i dai drumul în Univers.


Cine știe?! Poate, că acea întrebare te-ar fi eliberat pe tine sau, poate, l-ar fi eliberat pe cel de lângă tine.


Acest arhetip nu se luptă doar de dragul de a lupta. El nu-și risipește energia aiurea. Arma sa este inteligența sa conectată cu Inteligența mai Înaltă care îl ghidează spre a trăi frumos, în spiritul armoniei, al legilor cosmice și cu sens.


Confruntarea și depășirea fricilor


Nu-ți fie frică. Pe această cale vei avea nevoie să înveți să ai încredere. Încredere în călăuza ta interioară, în vocea clară din tine care este mereu acolo să te ghideze să mergi înainte.


Nu-ți fie frică să mergi înainte. Nu-ți fie frică să descoperi ceea ce este dincolo de întrebare. Rămâi în întrebare. Astfel, vei vedea că minciunile se vor sfărâma, iar intuiția te va însoți în acest proces și-ți va arăta ce este solid și unde poți să-ți fixezi piciorul cu încredere pentru a face următorul pas.


Energia Luptătorului Galben reprezintă o energie inteligentă, o energie care este conectată cu întregul și care primește mesajele de care are nevoie pentru a avansa pe calea sa.


Prin conexiunea sa directă cu Sursa, cu Conștiența Cosmică, este ghidat în procesul său și are capacitatea de a accesa o cunoaștere mult mai vastă, mult mai aliniată cu viața și cu ordinea divină.


Luptătorul Galben pune întrebări și, dacă este momentul potrivit sau dacă este oportun pentru el, va primi răspunsurile de care are nevoie.


Ghidarea Grației


Ghidarea sa nu este una intelectuală, rigidă și fixă, ci, mai degrabă, fluidă, subtilă și blândă. Pur și simplu la momentul potrivit descoperi că știi ceea ce e nevoie să știi, iar viața îți va confirma și va găsi nenumărate feluri prin care să te direcționeze și să-ți arate ce ai de înțeles.


Se crează aici un dialog viu cu Viața, cu Grația care mișcă lucrurile la nivel subtil. Totul se orchestrează astfel încât tu să ajungi acolo unde ai de ajuns, cu condiția ca tu să înveți să ai încredere și să te predai acestei ghidări și cunoașteri interioare.


E nevoie să te lași, să-ți dai voie, să pășești pe cale, să ai curajul să ieși din zona de comfort a celor știute și să le descoperi pe cele neștiute. Iar în acest proces, este posibil să te întâlnești cu nenumărate frici, nenumărate rezistențe interioare și muulte obstacole pe care le ai de depășit.


Pe măsură ce avansezi și te predai chemării adânci din tine, fricile care te țin pe loc vor fi și ele puse sub semnul întrebării și multe dintre ele se vor risipi în vânt.


Mi-a plăcut când am citit faptul că Luptătorul Galben nu este un neînfricat. Dimpotrivă, el are frici, le vede, le conștientizează și învață să discearnă fricile care-l protezeajă de fricile care-l împiedică să avanseze și să-și împliniească misiunea.


Împlinirea misiunii


Misiunea, iată un alt cuvânt cheie pentru acest minunat arhetip. Ca și cavalerii de la curtea Regală, misiunea sa este sacră. Datoria sa este să o descopere și să o împlinească, să o trăiască.


Pentru el, a-și împlini misiunea nu este doar ceva spus din vârful buzelor, ci este o datorie de-o viață. Chemarea din sufletul său este atât de puternică încât și-ar face rău sieși dacă ar ignora-o.


Trăită astfel, cu atenția centrată în interior și cu ochiul deschis spre exterior, viața devine o aventură savuroasă. Zilele, chiar și cele mai banale devin vii și pline de sens, căci Luptătorul nostru învață să descifreze limbajul subtilului, limbajul vieții, iar aceasta îi aduce o nespusă bucurie și îl deschide spre un mod de a trăi pur și simplu magic.


El observă că lucrurile se întâmplă și, în același timp, vede și știe că nu sunt tocmai ”întâmplătoare”. El simte interconexiunea dintre ele și felul profund prin care Grația Divină le coordonează. Astfel, înlănțuirea pașilor și a evenimentelor poartă cu sine un mister neelucidat, dar care devine o sursă de certitudine.


El știe că așa funcționează lucrurile, că viața îl susține și că îl va ajuta în tot procesul său, oricât de dificil ar fi.Când începi să savurezi viața la acest nivel, nu-ți rămâne decât să te minunezi ca un copil mic și să te lași umplut de acea stare de ”UAU”! Iar asta te face să ai și mai multă încredere în ceea ce nu se vede, dar se simte și să mergi cutezător pe calea ta.


În minunăția și splendoarea sa, Grația a orchestrat muuulte sincronicități și revelații în această perioadă și nu numai. Una dintre ele este și citirea, în aceste zile, a Mitului lui Parsifal pe care Alberto Villoldo îl descrie în cartea sa ”Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul prin recuperarea sufletului.”


Acest mit ilustrează perfect povestea acestui arhetip și, în cele din urmă, a noastră, a oamenilor, meniți să ne descoperim fiecare adevărul, unicitatea și calea. Mi-a plăcut atât de mult încât am să-l includ într-un articol viitor pentru a inspira cât mai mulți oameni să parcurgă această călătorie. 🥰


Ce pot să spun acum, la final de ciclu, este conștientizarea clară a faptului că ori de câte ori am ales din frică, ceea ce doream să evit s-a întâmplat. Mi s-a arătat de atâtea ori acest lucru, și totuși, în umanitatea mea, mai tind uneori să mai uit...


Un alt aspect care s-a cristalizat cu o claritate extraordinar de mare este acela că ghidarea mea interioară, pe care am ignorat-o de atâtea ori de-a lungul timpului, este reală și că ar fi mult mai înțelept și mai benefic pentru mine să mă încred în ea. Da, văd, simt și observ că viața mă ghidează! Tot parcursul meu de descoperiere de sine nu a făcut decât să-mi arate și să-mi întărească legătura cu ea, să mă ajute să o conștientizez. Ghidarea este pentru noi toți, fiecare o primește și o decodifică în modul său specific. Acesta nu este doar un cadou care-mi este rezervat mie, ci un dat al vieții.


Ciclul Luptătorului Galben se încheie cu arhetipul Stelei Galbene care ne vorbește despre armonie, frumusețe și artă, căci nicio luptă nu are sens dacă ea nu este încununată de libera exprimare a creativității, a esteticului și a iubirii!


Grația mă cheamă să am încredere, să aleg cu curaj să-mi ascult ghidarea și să savurez pe deplin cea mai fascinantă călătorie care mi se revelează în față - Viața Mea!


De azi, am intrat în Ciclul Lunii Roșii și pentru următoarele 13 zile vom explora tematica curgerii, a feminității și a purificării. Am scris despre acest arhetip când am descris energia Anului. Articolul îl găsești pe blog.


Dacă ți-au plăcut cele de mai sus și ești curios/curioasă să-ți descoperi și tu povestea prin acest limbaj arhetipal numit Maya Dreamspell sau, mai simplu, Sincronarul Maya, te invit la următorul eveniment în care vom vorbi despre aceste coduri ale vieții.


Cursul va avea loc în data de 15 ianuarie 2023 și este susținut împreună cu prietena mea Alina Petrache.


Descoperă detaliile apăsând butonul de mai jos:
Cu curaj și încredere,

Camelia

💗

63 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page