top of page
Caută

Relațiile noastre: de la traumă și victimizare la intimitate reală și Uniune Sacră - Cheia 59


Azi, 28 August 2023, este ultima zi în care Soarele tranzitează Cheia 59 care se mișcă de la Umbra Necinstei spre Sidhhi-ul Transparenței, urmând calea Intimității. În același timp, energia care o ancorează este Cheia 55 (Victimizare, Libertate, Libertate).


Împreună, ne oferă un adevărat cocktail de trăiri și de frecvențe pe care le experimentăm adesea în dinamicile noastre relaționale.


Vedem astfel cum, prin umbra celei de-a 59-a Chei, relațiile noastre au rolul de a ne pune în contact cu fricile noastre și de a ne deschide spre o sondare interioară care, prin observare constantă și alchimia propriilor noastre stări de disconfort, ne pot eleva spre noi nivele de conștiență, deschizându-ne o nouă cale de relaționare: mai curată, mai sinceră, bazată pe intimidate reală și pe comunicare.


În cele din urmă, chiar acesta este și scopul relațiilor pe care le experimentăm: de a fi catalizatori ai evoluției noastre și porți de conexiune cu Spiritul.


Este posibil ca ultimele 6 zile să fi fost mai turbulente pentru unii dintre noi. Acest lucru este firesc, întrucât Cheia 59 este direct legată de sexualitatea noastră, iar Cheia 55 de starea de pasiune pe care pe care o simțim sau nu. Prima este o energie sacrală, care funcționează în răspuns, iar cea de-a doua o energie emoțională, care funcționează în salturi ascendente și descendente, cu luuuungi perioade de melancolie și de stări în care nici măcar nu mai știi dacă îl iubești pe celălalt sau nu.


Așa cum am experimentat deja mulți dintre noi – relațiile sunt provocatoare: pe când să spunem că le-am înțeles... hooop, mai vine un nivel mai profund de experimentat și de integrat, iar aceste trepte vin adesea cu stări de diconfort și de victimizare: fie ne învinovățim pe noi că nu am făcut suficient, fie îl atătăm cu degetul pe celălalt, considerând că el este sursa nefericirii noastre.


Iar când intensitatea crește, vorbim aici de o puternică energie sexuală, care ne cheamă unul spre celălalt să fuzionăm și să procreăm și de o energie extrem de emoțională și, adeseori indecisă, noi tindem să ne pierdem luciditatea și capacitatea de privi cu claritate ce se întâmplă cu adevărat și ne prindem în aceste cicluri continue, creatoare de mari drame emoționale, pe care relaționarea cu ceilalți le scoate la suprafață.Pe cât intimitatea este mai profundă, cu atât suntem stârniți să simțim mai multe. Acest lucru se vede cel mai bine în relațiile noastre cele mai apropiate (părinți, copii, parteneri de afaceri), dar cel mai mult se intensifică procesul în raport cu partenerii noștri de viață, cu care avem și relații sexuale.


Ați observat probabil ce tumul emoțional se declanșează în urma contactului sexual. Parcă tot ce nu a fost rostit până atunci iese la suprafață și ne cere să stăm față în față cu aceste stări.


De ce? Pentru că așa este viața, o continuă evoluție în spirală, iar ea funcționează după anumite coduri, pe care, dacă le-am înțelege, ne-am putea face viața muuult mai ușoară și mai plină de grație.


Adeseori, când atingem diverse stări de disconfort în raport cu celălalt, tindem să ne schimbăm partenerul, crezând că el este cauza suferinței noastre, ajungând însă să retrăim aceleași tipare dureroase și în noua sau noile noastre relații viitoare.


În primul rând, contează enorm cum intrăm într-o relație, cât de aliniați suntem sau nu cu ghidarea noastră interioară. Cu cât învățăm mai multe despre noi și despre modul nostru autentic de a funcționa, cu atât mai lină va fi experiența cu celălalt. Asta nu înseamnă că aceasta va fi lipsită de provocări, însă ne ajută să fim mai selectivi și mai conștienți cu privire la persoana spre care ne deschidem spre intimitate, ceea ce mai diminuează din drama potențială.


În al doilea rând, începem să înțelegem că experiența pe care o avem într-o relație, ne cheamă tot mai aproape de noi înșine: să ne simțim trăirile, să ne ascultăm gândurile și să ne observăm atitudinile, vorbele și comportamentele. Prin intermediul interacțiunii cu celălalt, viața ne facilitează propria noastră evoluție spre o stare de conștiență mai elevată.


  • Cum putem fi intimi cu celălalt, dacă nu suntem mai întâi intimi și sinceri cu noi înșine?

  • Dacă nu ne dăm timp să ne simțim și să intrăm în contact cu cele mai intense stări pe care le trăim?


”Inelul Uniunii reprezintă tânjirea romantică de a fuziona cu altcineva în iubire. Acesta se referă și la sex. Se referă la a trece de la traumă la tantra, aceasta fiind calea sublimării energiei sexuale care conduce spre accesarea unor stări elevate de conștiină. Însă asta nu înseamnă că trebuie acum să te duci să te înscrii la un curs de tantra. Destinul tău îți va aduce exact ingredientele de care ai nevoie în acest moment.” - Richard Rudd - Cheia 59


Ajungem să ne dăm astfel seama că, în cele din urmă, relația cu celălalt ne oglindește relația cu noi înșine și că, pentru a ajunge la o intimitate reală este nevoie să traversăm cicluri de durere și disconfort, pentru a ne putea elibera de tiparele care ne mențin blocați în starea de victimă.


Înțelegem astfel că viața ne oferă șansa ca prin celălalt să ajungem la o comuniune intimă cu noi înșinenși cu Spiritul nostru, pentru ca apoi, reîntorși în relație să putem să transformăm modurile defectuoase de relaționare prin care suferința este perpetuată.


Acesta este un îndelung proces de purificare și de realiniere cu esența noastră și este un proces de durată.


Putem vedea acum schimbări masive vizavi de modul în care relaționăm prin rata crescută de divorțuri, relații din ce în ce mai complicate, relații multiple paralele și, concomitent, o creștere a gradului de nefericire, alienare și singurătate.


Adesea, se preferă o relaționare de suprafață, care să nu ducă la profunzime și la suferință. Și tocmai această atitudine a de nu fi total deschiși și implicați în relația cu celălalt, dintr-o nevoie de protecție, ajunge să creeze și mai multă suferință în fiecare dintre parteneri.


Lipsa de sinceritate doare și doar pare că pavează o cale ușoară.


În lipsa unei sincerități și a unei implicări autentice, conexiunea cu adevărat intimă are de suferit.


Intimitatea presupune să lăsăm garda jos și să ne arătăm așa cum suntem – vii, reali, umani, cu zbateri interioare, însă și cu o capacitate de a iubi de care nu știam că suntem capabili.


Intimitatea înseamnă că te deschizi spre celălalt – îi permiți să te vadă, fiind totodată prezent și asumat față de stările tale.


Intimitatea reală ne învață să fim vulnerabili, în primul rând cu noi înșine. Nu este ușor să te deschizi, să vezi unde te-ai pierdut pe tine și ai rămas blocat într-un cerc al victimizării.

Intimitatea presupune să te confrunți cu propriul tău bagaj emoțional și să înveți să-l gestionezi și să-l transcenzi.


Intimitatea înseamnă de fapt pășirea într-un spațiu alchimic, în care cei doi, dacă-și asumă procesul, au șansa să iasă pe deplin transformați.


Simbolul Cheii 59 este Dragonul sau Șarpele, tocmai prin capacitatea sa de transformare și de a se debarasa de ”pielea” care nu îi se mai potrivește și nu-i mai servește.


Intimitatea reală ne cere angajament și dedicare pe această cale a alchimiei și a dizolvării aspectelor care nu ne mai reprezintă.


Nu este un proces ușor sau prea plăcut, însă este plin de recompense.


Pictura: Freydoon Rassouli - Divine Union


Relația suntem NOI – o Trinitate Sacră, în care EU și cu TINE îl formăm pe NOI!


Alegând această cale avem șansa de a trăi o uniune sacră și mistică. Această cale nu este garantată, însă este posibilă.


Mulți dintre noi visează la o astfel de uniune și, totodată, tind să se rezume la a visa. Viața însă ne arată că aceste uniuni fac parte din planul său pentru noi.


Fiind parte din Inelul Uniunii alături de Cheia 7 (Separare, Călăuzire, Virtute), Cheia , Cheia 59 este unul dintre pilonii care pavează această cale și cu cât ne deschidem mai mult să fim sinceri cu noi înșine și să comunicăm autentic cu ceilalți, cu atât mai oneste, mai bogate și mai pline de semnificație devin relațiile noastre.


Este în planul vieții ca noi să ne îndreptăm tot mai mult spre această uniune, însă calea este pavată cu multe probe și teste inițiatice, menite să ne aducă în interiorul nostru și la realizarea faptului că, în esență, suntem IUBIRE.


Această cale presupune o serie de procese îndelungate, cu care ne vom întâlni tot mai mult de acum încolo întrucât Cheia 55 este într-un amplu proces de mutație care ne va aduce o mare schimbare vizavi de felul în care ne vom simți și vom interacționa unul cu celălalt.


Și chiar dacă nu înțelegem prea multe acum, putem să vedem cum în ultmii ani se pune atenția tot mai mult pe vindecare și pe felul în care ne raportăm la emoțiile, la traumele și la propria noastră suferință. Iar acest proces este de abia la început și se va extinde, căci urmează să intrăm într-o perioadă de 400 de ani în care energia din fundal va fi colorată de Cheile 59 și 55, iar această perioadă este mai, mai să înceapă, în 2027, însă influențele sale s-au făcut simțite și pot fi observate deja.


Suntem ghidați cu multă măiestrie în aceată aventură magică și transformatoare prin care avem ocazia să ne deschidem să accesăm noi posibilități de a trăi și de a relaționa unul cu celălalt.


Pentru a facilita înțelegerea și integrarea codurilor Uniunii, am pregătit un webinar deosebit împreună cu Adela Haru, în care vom îmbina cunoașterea din Cheile Genelor și Human Design cu exerciții practice și Respirația Alchimică, o resursă extrem de valoroasă menită să ne ajute să traversăm cu mai multă lejeritate aceste vremuri fierbinți.


Webinarul Dansul Relațiilor – Inelul Uniunii se va desfășura miercuri, 30 august 2023, de la ora 19:00, online pe Zoom.


Detaliile le găsiți apăsând butonul de mai jos.


”Inelul Uniunii reprezintă familia genetică a patru chei genetice care dictează viitorul relațiilor noastre pe această planetă. Acestea reprezintă cei 4 piloni ai relațiilor sacre din visele noastre cele mai înalte.” Richard Rudd – Cheia 59


Cu căldură și Iubire,

Camelia & Adela266 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


Sorina Onescu
Sorina Onescu
Aug 30, 2023

superb articolul Cami...wow..iti multumesc pt asemenea contemplare...am simtit tot ce-ai pus aici...am cheia asta de 3 ori in secventa perla...e magie curata si alchimie pura si incep sa-i simt..beneficiile si culeg roadele..e wow...multumesc!! 😍, Sorina

Like
bottom of page